Kiska és Pellegrini is felszólalt az RTVS-en

kiska pellegrini
Pozsony |

Andrej Kiska államfő és Peter Pellegrini miniszterelnök is rendkívüli felszólalási lehetőséget kért a Szlovák Rádiótól és Televíziótól (RTVS) az elnökválasztással összefüggésben.

 

Az RTVS azt kérte, hogy a nyilvános bejelentés ne tartalmazzon semmilyen politikai reklámra utaló elemet, vagyis hogy a közjogi méltóságok a nyilatkozataikban ne kampányoljanak egyik politikai párt, mozgalom vagy ezek tagjai, jelöltjei mellett, és ne népszerűsítsék egyetlen politikai párt, mozgalom vagy jelölt nevét vagy jelszavát sem.

A jelenlegi államfő beszéde elején kiemelte, hogy a második fordulóba két demokratikus, Európa-párti jelölt került. Részletesen felsorolta egy köztársasági elnök feladatait és kompetenciáit, majd arra kérte a választókat, hogy olyan jelöltre adják szombaton a szavazatukat, aki az összefogást és nem széthúzást támogatja.

Peter Pellegrini kormányfő szintén felszólalt az RTVS-en az elnökválasztás kapcsán. Kiemelte, hogy Szlovákiának erős mandátummal rendelkező köztársasági elnökre van szüksége, és minél többen mennek el szavazni, ez annál inkább megvalósul. Pellegrini is a széthúzás ellen, az összefogás mellett foglalt állást, valamint kihangsúlyozta, hogy az államfő egyik legfontosabb feladata az, hogy külföldön megfelelően képviselje az országot. Hozzátette: szombaton nem csupán a fővárosnak, hanem az egész országnak államfőt kell választania.

Mindketten kihangsúlyozták: a legfontosabb, hogy mindenki elmenjen szavazni. "Mert a köztársasági elnök még több is lehet, mint a kompetenciái. Ő lehet az ország lakosságának a hangja. És nem csupán a saját szavazóié, hanem minden emberé" - emelte ki Kiska.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?