Lezárják a mesebeli kanyont Izlandon

Fjadrargljufur

Júniusig lezárják a Fjaðrárgljúfur kanyont, amely nagyjából úgy néz ki, ahogy Völgyzugolyt elképzeli A Gyűrűk Ura egyszeri olvasója. A környezetvédelmi hatóság szerint a drasztikus lépésre a folyamatosan növekvő számú látogató által okozott környezeti kár miatt van szükség - írja a 444.hu.

Izland tele van hasonlóan gyönyörű helyekkel, de a Fjaðrárgljúfur a turisták fő útvonala, az Arany Háromszög közelében van, a Jóisten is Instagramra teremtette, ráadásul 2015-ben itt forgott Justin Bieber egyik videóklipje.


Ezek együtt már elegek voltak ahhoz, hogy elviselhetetlen mennyiségű turistát vonzzanak a kanyonba. A nemzeti turisztikai ügynökség vezetője a CNN-nek ehhez képest arról beszélt, hogy fölösleges a turistákat vagy épp egyes popsztárokat szidalmazni. Szerinte egyszerűen arról van szó, hogy ezt a természeti csodát nem arra találták ki, hogy tömegek tapossanak rajta, ezért biztosítani kell az élővilág védelmét, ösvényeket kell kiépíteni és így tovább.


Addig sem kell aggódnia annak, aki pont most utazik Izlandra, marad még elég látnivaló. Nem véletlenül rohanja le évente 2 milliónál is több turista a 350 ezer lakosú szigetországot. (444.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?