Aranygóllal nyerték a Szellő-kupát a nagytárkányi hokisok

nagytárkányi hokisok

Hatalmas sikert ért el a Nagytárkányi Farkasok amatőr jégkorongcsapat, miután megnyerte a Csíkszereda melletti Piposz-tanyán szabad ég alatt rendezett 5. Szellő-kupát. Hat együttes indult, a kelet-szlovákiaiak először léptek jégre a romániai tornán. 

A csoportmérkőzések és az elődöntő megnyerése után a nagytárkányiak a Csíki Barnamedvékkel találkoztak a döntőben. Izgalmas, kiélezett párharcban ellenfelük szerzett vezetést, ám a második harmad második felében Matyi Attila csapatvezető egyenlített. A hátralévő percekben mindkét oldalon maradtak ki helyzetek, s az eredményjelző táblán nem változott az 1:1. Következett a hosszabbítás, melynek mindjárt a második percében megszületett az összecsapást eldöntő aranygól. Pankovics Jenő egyedül vezethette a korongot a kapusra, és nem hibázott. A hálóőrt elfektetve talált a kapuba, s állította be a 2:1-es végeredményt. A sok nagy jégkorong- és futballcsatát megélt, ötvenhatodik életévében járó sportember pályafutásának egyik legfontosabb találatát érte el, mondta lapunknak. 

„Igazi Winter Classic-hangulat részesei lehettünk a kétnapos tornán. A befagyott tó jege, gyönyörű környezet, nézők, szívélyes vendéglátás. Csak elképzelni tudjuk, milyen lehet egy NHL-es mérkőzés több tízezer néző előtt... Ezekért az élményekért elsősorban a házigazdáknak jár nagy-nagy köszönet és hála, különösen Piposz Istvánnak a helyszín biztosításáért és a meghívásért. A mieink közül Vaszily Gábornak és Szarka Laurának pedig azért, hogy az utazással és egyéb kiadásokkal járó intézkedéseket magukra vállalták, és ügyesen megoldották. Magyaros Attila csapatkapitánynak a gárda összeállításához gratulálhatunk, győztes együttest küldött jégre. A jégkorong kitűnő népszerűsítése volt az 5. Szellő-kupa, sikerünkkel szűkebb pátriánkban is népszerűsítettük ezt a férfias sportágat” – nyilatkozta a bodrogköziekkel már sok párharcot és győzelmet elért Matyi Attila.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?