Felújítják a balesetveszélyes a vasúti átjárót Galántán

vasúti átjáró
Galánta |

A hét elején útfelújítás miatt lezárták a vasúti átjárót az 507-es másodrendű főúton, Vízkelet irányában. A balesetveszélyes szakaszon a tervek szerint április végéig tart a forgalomkorlátozás.

A város honlapján pénteken jelent meg a tájékoztatás arról, hogy hétfőtől egy hónapra lezárják a vasúti átjárót. Galántán a 75-ös elsőrendű főútról Vízkelet felé kanyarodva  keresztezik a sínek az utat. Az éles kanyar utáni meredek emelkedőn gondot okoz a sűrű forgalom, ezért módosítani kell a vasúti síneket keresztező út szintjét és kiszélesítik a másodrendű főutat. Az út Nagyszombat megye tulajdona, ezért a  helyreállítása a megyei önkormányzat feladata.

“A vasút többször is levéllel fordult a megyéhez, mert a teherautók elmozdítják a síneket, ezért balesetveszélyes a szakasz. Ugyanis túl meredek a felhajtó és a hosszabb kamionok fennakadtak a síneken és elmozdították azokat” - nyilatkozta Berényi József Nagyszombat megye alelnöke.

Hozzátette, hogy gyorsan megoldást kellett találni a helyzetre. Az alelnöktől megtudtuk, hogy a Szlovák Államvasutak már tavaly kérvényezte a felújítást. “A tavalyi költségvetésbe már nem tudtuk beletenni a munkát és kicsúsztunk az időből. Ezért idén ezzel a rekonstrukcióval kezdjük a felújításokat a megyében” - folytatta Berényi József. Kérdéses, hogy az április 26-ig tartó felújítás mennyire befolyásolja a vasúti forgalmat a Pozsony-Párkány szakaszon. Értesüléseink szerint a reggeli vonatok menetrendjére alig, vagy egyátalán nem volt hatással az útzár, volt olyan szerelvény, amely néhány percet vesztegelt az átjáró előtt. Megkerestük a Szlovák Államvasutakat is, e-mailben feltett kérdéseinkre azonban nem kaptunk választ.

A felújítás miatt a személy- és teherautókat elterelték a szakaszról, de az elkerülőnek köszönhetően csak néhány perccel hosszabbodik meg a menetidő. Az autósok a városi körgyűrűn keresztül haladva kerülhetik ki a forgalomkorlátozást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?