Új-zélandi terrortámadás - Vallásközi emléknapot tartanak március 29-én

új-zélandi terrortámadás

Vallásközi emléknapot tartanak március 29-én a christchurchi mészárlás ötven halálos áldozatának emlékére - jelentette be Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök vasárnap.

"A megemlékezés újabb alkalom lesz arra, hogy tanúbizonyságot tegyünk az új-zélandiak együttérzéséről, sokszínűségéről és nyíltságáról, hangsúlyozva, hogy megvédjük ezeket az értékeket" - írta közleményében Ardern.

Az emléknapot a lövöldözés egyik helyszíne, a christchurchi Al Noor mecset közelében található Hagley parkban rendezik meg.

Vasárnap mintegy 40 ezer ember gyűlt össze a szintén a Hagley parkban szervezett virrasztáson. Az imákat, dalokat és beszédeket azon a színpadon adták elő, amelyet Bryan Adams kanadai énekes koncertjére állítottak fel, amelyet azonban a támadást követően lemondtak.

Eközben mintegy 10,8 millió új-zélandi dollár adomány gyűlt össze az áldozatok családjainak javára. A GiveaLittle.co.nz oldalán 91 ezer adakozó összesen 8,3 millió új-zélandi dollárt (mintegy 1,6 milliárd forintot), míg a LaunchGood.com honlapján 40 ezer jótékonykodó 2,5 millió új-zélandi dollárt ajánlott fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?