Két sztrókja is volt a Trónok harca sztárjának

Emilia Clarke túlélt két olyan agyi aneurizmát is, amibe a betegek egyharmada belehal - írja a HVG.

 

A Trónok harca színésznője a New Yorkerben megjelent írásában beszélt arról, hogy a sorozat óta két életveszélyes agyi aneurizmája is volt. Először 2011 februárjában esett át egy olyan típusú sztrókon, amelyet a betegek egyharmada nem él túl. Egy háromórás műtéttel sikerült ugyan megmenteni az életét, de utána még afáziától szenvedett, és még a saját nevére sem emlékezett. A cikkben azt írja, a legrosszabb pillanataiban arra kérte az orvosokat, hogy hagyják meghalni.

Az orvosok végül azzal engedték ki a kórházból, hogy egy kisebb aneurizma még mindig van az agyában, és bármikor gondot okozhat, így a sorozatból jó néhány részt azzal a tudattal forgatott le, hogy bármikor meghalhat. Végül egy másik műtéttel megpróbálták ezt is eltávolítani, de nem ment minden a terv szerint, egy komoly vérzés miatt újabb műtétre volt szükség.

Emilia Clarke ír arról is, mennyire nehéz volt a nyilvánosság előtt úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, miközben ő úgy érezte, hogy a halállal kell megküzdenie.

A mostani állás szerint gyógyultnak tekinthető, még úgy is, hogy sok remény nem volt erre, és egy jótékonysági szervezetet hozott létre azoknak, akik agyi sérülésektől és sztróktól szenvednek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?