Hamarosan teljes szépségében pompázik a Megyeháza

megyeháza
Komárom |

A város idei költségvetésében 717 500 euró szerepel tőkejellegű beruházások céljára, az összeg elosztásáról legutóbbi ülésükön döntöttek a képviselők.

Szabó Ingrid, a városi hivatal fejlesztési és vagyonkezelési főosztályvezetője az anyag terjesztésekor rámutatott, elsőként azokat a beruházásokat kezdhetik megvalósítani, amelyekre már érvényes testületi határozat van. Ide sorolható például az örsújfalui Belső út, valamint egy járdaszakasz felújítása, a strandfürdőben a külső gépház korszerűsítése, a kamerarendszer bővítése, valamint a nyertes pályázatokhoz szükséges önrészek finanszírozása és több tervdokumentáció kidolgozása, összesen 268 ezer euró értékben. A többi beruházás a város zárszámadásának elfogadása után indulhat, miután nyilvánvalóvá válik, mekkora plusszal zárta a tavalyi évet a város. Ezúttal a beruházások kötelező érvényű sorrendjét határozták meg. A tételek közt 160 ezer euró szerepel új konténerszigetek kiépítésére, 100 ezer euró berendezések vásárlására az iskolakonyhák részére, 100 ezer euró a Tiszti Pavilon homlokzatának felújítására, 10 ezer euró játszóterek bővítésére, valamint 60 ezer euró tervdokumentációk kidolgozására. Tulajdonképpen beruházásnak tekinthető, de a költségvetésben nem a tőkejellegű, hanem folyó kiadások közt található az a 200 ezer eurós tétel, amit az iskolai tornatermek felújítására szán idén a város. 

Hasonlóan folyó kiadásként, a műemléképületekre szánt tételek közt szerepel 156 ezer euró az egykori Megyeháza Štefánik tér felőli homlokzatának felújítására. A belváros egyik meghatározó műemléképületének külső rendbetétele 2015-ben kezdődött, több szakaszban, és külső forrás híján a város saját költségvetéséből állja a kiadásokat. Az épület felújítása eddig mintegy félmillió eurót emésztett fel, a mostani szakasszal befejeződik a külső, utcafronti részek rendbetétele. A munkálatok előreláthatóan 2-3 hónapig tartanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?