Pecze és Borbély szerint döntetlen lesz a szlovák-magyar derbi

b

A somorjai Év futballistája-gálán már mindenki a csütörtöki szlovák–magyar Eb-selejtező lázában égett. Egykori edzőket, volt szövetségi kapitányokat, sportvezetőket kérdeztünk arról, milyen eredményre számítanak a derbin.

Érdekes

Pecze Károly, a DAC egykori sikeredzője:

Nagyon különleges és érdekes mérkőzés lesz, amelyen mindkét csapat nyerni akar. Nálunk három kulcsember, Škrtel, Hubočan és Nemec lemondta a válogatott szereplést, mindenki kíváncsi, hogy sikerül-e őket pótolni. Mióta Marco Rossi lett a magyar kapitány, feljavult az együttes, amely bizakodva várja a nagyszombati meccset. Nagyon nehéz erre a meccsre tippelni, azt szeretném, ha győzelemmel kezdenénk a sorozatot, de úgy érzem, döntetlennel zárul a derbi. A konkrét eredményre nem tippelek, de szerintem kevés gólt látnak a nézők.

Érdekes

Jozef Jankech, a szlovák válogatott egykori szövetségi kapitánya:

Rendkívül nehéz erre a kérdésre válaszolnom, mert bevallom, nincs áttekintésem a jelenlegi magyar futballról. De ha ott akarunk lenni a jövő évi kontinensviadalon, akkor győzelemmel kell rajtolnunk. A helyzetkihasználás fog dönteni, bízom benne, hogy kétgólos különbséggel győzünk.

Érdekes

Milan Služanič, a szlovák szövetség egykori elnöke:

Nekem bíznom kell a mienkben, a keret nagy része a két évvel ezelőtti U21-es Európa-bajnokságon részt vett együttesből került ki. Azóta sokat fejlődtek a játékosok, többen a top bajnokságokban szerepelnek, nem lesz könnyű meccs, de szerintem két góllal nyerünk.

Érdekes

Petr Kašpar, a pozsonyi Slovan sportigazgatója, aki egykor az Újpesttel Magyar Kupát nyert:

A szlovák válogatott egygólos győzelmet arat, az fog dönteni, hogy a hazaiaknak több nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező játékosuk van, mint a magyarok, akik közül kevesen játszanak elit bajnokságokban.

Érdekes

Martin Petráš, a prágai Sparta egykori védője, jelenlegi játékosügynök:

Az fog dönteni, hogy jóval erősebb a keretünk, mint a magyaroké, Hamšíkék ezt Nagyszombatban be is bizonyítják. Ami a konkrét eredményt illeti, egygólos sikerrel is elégedett leszek.

Érdekes

Jozef Barmoš, a szlovák válogatott egykori pályaedzője:

Nagyon örülnék egy 2:1-es hazai győzelemnek. De rendkívül nehéz, szoros meccs várható. Láttam a magyar válogatott utolsó őszi mérkőzéseit, konszolidált csapata van Marco Rossinak, amely kemény, agresszív futballt játszik. Nem lesz könnyű eleget tenni az elvárásoknak, mert a szlovák szurkolók sima győzelmet várnak. Remélem, hogy a pályán és a lelátókon is sportszerű lesz a hangulat. Nagyon érdekes és izgalmas meccs lesz, alig várom már a kezdést.

Érdekes

Alexander Vencel, a pozsonyi Slovan egykori legendás kapusa, aki magyarul válaszolt:

Nagyon nehéz meccsre van kilátás, mert amióta Marco Rossi a szövetségi kapitány, nagyon feljavult a magyar válogatott. Kicsit félünk attól, hogy nem tudjuk a váratlanul visszavonuló Škrteléket pótolni, ami komoly előnyt jelent a vendégeknek. De a hazai pálya és az a nagy akarat, ami ezekben a fiatal játékosokban van, túlsegítheti a futballistákat az akadályokon. Kevés gólra és 2:1-es szlovák sikerre számítok.

Érdekes

Borbély László, a Szlovák Labdarúgó-szövetség edzőbizottságának elnöke:

Kiegyenlített derbire van kilátás, szerintem 2:2-vel zárul a küzdelmes rangadó. Miért? Mert ez a tippem!

Érdekes

Ladislav Jurkemik, a szlovák válogatott egykori szövetségi kapitánya:

Nem lesz könnyű mérkőzés. Lehet, hogy a magyarok éberségét elaltatta, hogy tőlünk három tapasztalt futballista visszavonult, a mi fiatal játékosaink pedig megmutatják, mi rejlik bennük, és megnyerjük a meccset. Marco Rossi kemény edző, a magyar futball pedig fellendülőben van, úgyhogy nem szabad lebecsülni az ellenfelet. Ez már nem az a magyar csapat, amelyik mindig vereséget szenved, kezd bennük felébredni az a büszkeség, amit Bene nemzedékének idejében ismertek. Nagyon nehéz dolgunk lesz.

(sz. z., bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?