Marco Rossi edzői pályafutása legfontosabb meccsére készül

Marco Rossi

A Szlovákia–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kiemelte, hogy eddigi edzői pályafutásának legfontosabb meccse lesz a csütörtöki (20.45). Pavel Hapal, a szlovákok edzője szerint mindent megtettek, amit csak lehetett, hogy jól felkészüljenek a meccsre.

Marco Rossitól már a sajtótájékoztatón megkérdezték, hogy kapott-e bármilyen információt az egykori DAC-os játékosaitól, Ľubomír Šatkától és Pavol Šafrankótól. „Olyanok, mint a szicíliai maffia, mélyen hallgatnak – vágta rá mosolyogva, majd az esélyeket latolgató kérdésekre is válaszolt. – Sokan nem adnak esélyt a győzelmünkre, de a papírforma a pályán sokszor felborulhat. Nap mint nap azért dolgozunk, hogy fejlődjünk. Szeptemberben kezdtük a munkát rohamtempóban, kevés volt az idő, de nagy fejlődésen mentünk át.” Arra a kérdésre, hogy mennyire tartja fontosnak edzői pályafutásában a szlovák–magyar meccset, így válaszolt: „A legfontosabb. Ez egy nyolc állomásból álló sorozat első meccse, mely arról dönt, hogy ki lehet ott a 2020-as Eb-n. Ha valaki azt mondaná, hogy a következő három meccsből csak egyet nyerhetünk meg, akkor nem is kérdés, hogy a holnapit választanám.”

Kalmár Zsolt, aki szintén részt vett a sajtótájékoztatón, elmondta, hogy nagy akarattal és motiváltan fog küzdeni a pálya közepén Marek Hamšíkkal és Juraj Kuckával. Ő így látja az esélyeket: „Nem a döntetlenért jöttünk, meg szeretnénk nyerni ezt a mérkőzést, még ha nehéz is lesz, mert jó csapattal állunk szemben. Ha betartjuk, amit gyakoroltunk, akkor meg tudjuk lepni a szlovákokat.”

Szlovák részről Pavel Hapal mellett a válogatott csapatkapitánya, Marek Hamšík vett részt a sajtótájékoztatón: „Elemeztük őket videón, erős csapat, de ma már nincs gyenge csapat. A magyarok jól fel vannak készülve fizikailag, harcos, agresszív együttes, ebben fel kell vennünk velük a versenyt. A minőség a mi oldalunkon van, de nem szabad elfeledkeznünk a harcosságról. Ez egy kis derbi számunkra egy szomszédos országgal, nem lesz egyszerű eredményesnek lenni ellenük, de mi nyerni akarunk” – vélekedett a Kínában játszó szlovák klasszis.

„Megtettünk mindent, amit lehetett, videóztunk, taktikai edzéseket tartottunk. Remélem, hogy a játékosok kihasználják az intelligenciájukat és képességeiket, és akkor minden rendben lesz. 90%-ra úgy gondoljuk, tudjuk, milyen kezdőcsapatot küldenek pályára a magyarok, a felállás lesz az érdekes, Rossival ugyanis már több formációt is kipróbáltak” – mondta Pavel Hapal, aki a szlovák összeállítást nem árulta el. (bt, mgy)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?