Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

új-zélandi terrortámadás

A christchurchi mecsetekben elkövetett merényletet a Facebookon élőben megtekintő mintegy kétszáz ember egyike sem jelezte a videót a közösségi oldal moderátorainak - közölte az internetes óriáscég kedden.

A Facebook közlése szerint az elkövető,

Brenton Tarrant 17 perces élő közvetítését kevesebben mint kétszázan nézték végig, és az első jelentés a moderátorokhoz 12 perccel a közvetítés vége után érkezett be.

Az internetes óriáscég hangsúlyozta: ezt követően percek alatt eltávolította a videót. A felvételnek az eltávolítása előtt azonban még 4 ezer megtekintése volt. 

A Facebook korábban azt közölte, hogy a merényletet követő első 24 órában a támadásról készült 1,5 millió videófeltöltést távolítottak el, közülük 1,2 milliót már a feltöltéskor. Ez viszont azt jelenti, hogy 300 ezer videófeltöltés átcsúszott a rostán.

Az AP amerikai hírügynökség a christchurci terrortámadás rávilágított arra, hogy milyen nehézségei vannak a közösségi oldalaknak az erőszakos tartalom valós időben történő felügyelésében.

A Facebook mesterséges intelligenciát használ és gépi tanulásra hagyatkozik a kérdéses tartalmak kiszűrésében, de felhasználóira is számít abban, hogy jelentsék a cég normáit megsértő anyagokat. A felhasználók jelentései emberi moderátorok elé kerülnek, akik eldöntik, mi legyen a kérdéses tartalmakkal. Emellett számítógépes felismerő programokat használ az erőszakot megjelenítő tartalmak felismerésére.Mindazonáltal nem világos, hogy ezeket a szűrőrendszereket az élő videókra is alkalmazza-e a cég - jegyezte meg az AP amerikai hírügynökség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?