Új őrült trend: nászútra menni, egyedül

*

A New York Times szerint az egyedül utazás nászútra, az új házastárs nélkül a legfrissebb trend. Állítólag olyan divatos, hogy rögvest két becenevet is adtak neki: solomoon és unimoon.
 


Mindezt lehet, hogy Carrie Bradshow indította el vagy 10 éve a Szex és New York című filmsorozatban? Bár még a forgatókönyv szerint sem örömében… Első hallásra rossz viccnek tűnik egyedül menni nászútra, vagy mégsem?

„Valójában egyikünk sem akarta, hogy ott legyen a másik” – nyilatkozta a lapnak az egyik olvasó. „Amikor mindketten visszatértünk Dublinba, tele voltunk friss történetekkel a kirándulásainkról, és örültünk, hogy megismertettük egymást élményeinkkel.”

Jessica Carbino, egy online társkereső szakértő és párkapcsolati szociológus szerint, ez is része lehet a házasság XXI. századi fejlődésének. „Nem kell nyakra-főre együtt lenni, mert akkor hamar megunjuk egymást. A partnerünknek annyiféle szerepet kell teljesítenie – fizikai, szellemi, érzelmi és szexuális téren egyaránt –, hogy a különálló vakáció biztosítása jelenti az igazi szabadságot.”

Akad persze ellenvélemény is jócskán. „Talán régimódi vagyok, de úgy gondolom, hogy a tartós párkapcsolat egyik záloga, ha együtt kezdjük el a közös életünket” – mondta Helen Fisher, a neves Kinsey Intézet vezető kutatója.

Sok turisztikai szakember butaságnak tartja azt, hogy egyedül menjen nászútra, azt azonban már természetesnek veszi, ha egy kismama szabadságot kap a családtól, hogy egy kicsit pihenhessen. A babymoon nem más tehát, mint amikor egy kismama egyedül nyaral.

Erre viszont már érdemes figyelni az utazási irodáknak is, és speciális ajánlatokkal, csomagokkal készülni az egyedül utazók, de párkapcsolatban élők számára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?