Elfogták a három halottal járó utrechti lövöldözés gyanúsítottját

utrechti lövöldözés
Utrecht |

A holland hatóságok esti bejelentése szerint elfogták a hétfői utrechti lövöldözés gyanúsítottját, egy A 37 éves török születésű férfit, aki három emberrel végzett egy villamoson, további ötöt pedig megsebesített. 

Családi okokból lövöldözött

Családi okokból lőtt rá egy női hozzátartozójára a hollandiai Utrechtben a fegyveres férfi, aki később a nőnek segíteni kívánókra is rálőtt - jelentette az Anadolu állami török hírügynökség a férfi rokonaira hivatkozva. Az Anadolu jelentését több hírügynökség is idézte. 

A 37 éves férfi, akit a holland rendőrség a török származású Gokmen Tanisként azonosított, három embert agyonlőtt hétfőn egy utrechti villamoson. A rendőrség szerint öt másik személy megsebesült a támadásban.

A rendőrség korábban azt valószínűsítette, hogy feltehetően terrortámadás történt. 

A holland rendőrség megvizsgálja azokat a jelzéseket, amely szerint feltételezhető, hogy az elkövető nem terrorista indítékokból lövöldözött - jelentette hétfőn a holland média.

A holland televízió szerint a nyomozók kihallgatták a gyanúsított fivérét.

Utrecht tartományban este tíz óráig kiterjesztették a legmagasabb fokú terrorkészültséget - közölte Pieter-Japp Aalbersberg, a terrorelhárítás főnöke.

A NOS holland rádió szerint a férfinek hosszú bűnlajstroma van, egyebek mellett rablás, nemi erőszak és emberölési kísérlet miatt is összeütközésbe került a hatóságokkal.

Vilmos Sándor holland király és Maxima királyné hétfőn elítélte az "elfogadhatatlan erőszakcselekményeket".

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?