Udvardon és Muzslán is győzött Čaputová

Szímőn nem volt túl nagy a választási kedv, a lakosok mintegy huszonnégy százaléka járult az urnákhoz
Érsekújvár |

Az Érsekújvári járásban 48 ezer lakos szavazott a választásra jogosult 117 ezer lakosból, ami 40,65 százalékos részvételi arányt jelent. Öt évvel ezelőtt az elnökválasztás első fordulójában csak a lakosok 39,55 százaléka élt a választási jogával.

Az Érsekújvári járásban akadtak, akik a választási bizottság tagjainak figyelmeztetése ellenére is Menyhárt Józsefre szavaztak, szám szerint százhárman, és az ugyancsak visszalépő Robert Mistrík nyolcvankilenc szavazatot kapott a térségben. A legnagyobb választási kedv a mintegy háromszáz lakosú Valkházán (Vlkas) volt, ahol a lakosok 58,88 százaléka járult az urnához, a nyolcszáz lakosú Gyarakon (Kmeťovo) a lakosok 58,33 százaléka voksolt. A párkányi régióban jóval alacsonyabb volt a választási kedv, Helembán csak 18,15, Szalkán 21,96 százalékos volt a választási részvétel, de alig haladta meg a húsz százalékot Kéménden és Bényben, továbbá Kürtön és Szímőn is csak több mint 24 százalékos volt a részvételi arány. Bugár Bélát a lakosok 63,63 százaléka választotta Páldon (Pavlová), és Barton a választók 60,81 százaléka. A legtöbb (1015) szavazatot Érsekújvárban kapta, illetve Párkányban (541), a Duna parti városban a lakosok19,41százaléka voksolt rá. Zuzana Čaputová a legtöbb, 7211 szavazatot Érsekújvárban kapta, Párkányban 1383, Nagysurányban1266 lakos szavazott neki bizalmat, százalékarányban Udvardon (53,14 százalék) és Muzslán (53,05 százalék) választották őt a legtöbben. Marian Kotleba a legtöbb, 1084 szavazatot Érsekújvárban kapta, valamint Nagysurányban 455-öt és Komjáton 226-ot, a lakosok arányát tekintve Özdögén (Mojzešová) választotta őt a lakosok 24,49 százaléka. Štefan Harabin a legtöbb, 1578 szavazatot Érsekújvárban és 708 szavazatot Nagysurányban kapott, a lakosok arányát tekintve Mányán (25,38 százalék) és Komáromcsehiben (27,81 százalék) voksolt rá a legtöbben. (szaz)


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?