Több mint egymillió eurós rekordáron kelt el egy postagalamb

galamb
Brüsszel |

Rekordáron, 1,252 millió euróért cserélt gazdát Armando, Belgium legjobb versenypostagalambja egy online aukción.

Minden idők legeredményesebb belga hosszú távú versenygalambját egy kínai licitáló vehette meg. A vasárnapi leütési ár óriási meglepetést okozott a rajongók körében, bár már az előzetes becslések is azt mutatták, hogy megdőlhet a korábbi 376 ezer eurós rekord, amelyet egy Nadine nevű galambért fizettek.

A Pigeon Paradise belga galambász weboldal szerint már a héten kiderült, hogy Armando lesz az árverésen valaha legdrágábban eladott postagalamb, "ám senki sem várta, hogy az ár az egymilliós álomhatárt is meghaladja".

A rekorder szárnyast Joel Verschoot híres belga tenyésztő kínálta eladásra, akinek galambjaira már hetek óta lehetett licitálni.

Vasárnap estig 178 galamb talált gazdára nagyjából kétmillió euró értékben

 A postagalambokat úgy versenyeztetik, hogy otthonuktól akár több száz kilométerre szállítják, majd elengedik őket. Az nyer, amelyik először hazaér.

Belgiumban, Nagy-Britanniában, Hollandiában és Észak-Franciaországban nagy hagyománya van a galambversenyeknek, bár lassan veszítenek népszerűségükből. Az utóbbi időben ázsiai vevők kezdtek érdeklődni a versenygalambok iránt, ez új lendületet adott a tenyésztésnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?