Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a választási urnát ellopó képviselő

elnökválasztás urna

Az Eperjesi Járásbíróság hétfőn egy éves szabadságvesztésre ítélte a megyei választási incidenst okozó 43 éves helyi képviselőt, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

„Az Eperjesi Járásbíróság előkészítő eljárásokért felelős bírója szupergyors eljárás keretén belül egy éves szabadságvesztésre ítélte a bűnöst, amelyet két évre felfüggesztett" – nyilatkozta a TASR-nek Ivana Petrufová bírósági szóvivő

Az eperjesi járásbeli Megye községben a választási incidens miatt szombaton több mint egy óráig zárva volt a választókörzet szavazóhelyisége. Egy férfi belépett a választóhelyiségbe, megfogta az urnát, és kiszaladt vele.

Földhöz vágta, és mivel papírból van, szétrepült. Az urna tönkrement, a szavazólapok szétszóródtak. A rendőrség vasárnap (3. 17.) választás előkészítésének és menetének akadályozása miatt indított eljárást a férfi ellen.

Eduard Bárány, az Állami Választási és a Politikai Pártok Finanszírozását Ellenőrző Bizottság elnöke szerint nem történt visszaélés a szavazatokkal, amit a választóurna tartalmának ellenőrzése is megerősített. Az államfőválasztás első köre a községben az incidens miatt 23:16-ig tartott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?