Több helyszínen is lövöldöztek Utrechtben, többen megsebesültek

utrecht lövöldözés

Lövöldözés volt hétfő délelőtt a hollandiai Utrecht városában, többen megsebesültek - tudatta a helyi rendőrség a Twitteren.

A tájékoztatás szerint egy teret lezártak egy villamosmegálló közelében a város központjától nem messze, és a mentők a helyszínen vannak.

Holland rendőrség: terrortámadás is lehetett

Az utrechti lövöldözés akár terrortámadás is lehetett - közölte hétfőn a holland rendőrség. A kormány székhelyén, Hágában is megszigorították a biztonsági intézkedéseket

A lövöldözés egy villamoson történt. Többen megsebesültek. A rendőrség tájékoztatása szerint egy teret lezártak a város központjától nem messze, és a mentők a helyszínen vannak

Mark Rutte holland miniszterelnök aggasztónak nevezte az esetet, és rendkívüli kormányülést hívott össze.

A lövöldöző még szabadlábon van

Az utrechti lövöldöző még szabadlábon van a rendőrség hétfői közlése szerint. Az incidensnek egy halálos áldozata van: egy nő, akit a város központjában, egy villamoson történt incidens után két villamoskocsi között, a vágányokon találtak meg

A lövöldözésben korábbi hírek szerint több ember megsebesült

A rendőrség utasította az iskolákat a városban, hogy tartsák zárva kapuikat. 

Galéria

Fokozott biztonsági ellenőrzés kezdődött a repülőtereken és a fontos épületekben 

Megerősítették a biztonsági intézkedéseket Hollandia repülőterein és fontosabb középületeinél, így az amszterdami Schiphol repülőtéren is - jelentették be a rendvédelmi szervek

Az intézkedés előzménye, hogy Utrechtben hétfőn egy lövöldözésben legalább egy ember meghalt és többen megsebesültek.

A rendőrség hétfői közlése szerint az utrechti lövöldöző még szabadlábon van. Korábban a rendőrség közölte, hogy lövöldözés akár terrortámadás is lehetett. A tartományban a legnagyobb szintre emelték a terrorkészültséget. 

Több helyen is lövöldözés volt

Pieter-Jaap Aalbersberg sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a villamoson elkövetett lövöldözés - amelyben többen megsebesültek, egyikük feltehetően halálosan - gyanúsítottja továbbra is szabadlábon van. 

Közölte azt is, hogy egyelőre rengeteg a bizonytalanság, és a helyi hatóságok a tények megállapításán dolgoznak.

A Hollandia középső részén fekvő, mintegy 350 ezres lélekszámú város egyetemét bezárták, és felszólították a lakosokat, hogy ne hagyják el házaikat.

A németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartomány rendőrsége közölte, hogy megerősítették az ellenőrzést a német-holland határon, erősítést vezényeltek a főbb autópályákhoz, valamint a kisebb határátkelőkhöz és vasútvonalakhoz.

A hírt frissítjük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?