POLITIKUSOK MONDTÁK

bf

Így vélekednek politikusaink a köztársaságielnök-választás első körének eredményéről:

Érdekes

Igor Matovič, OĽANO

Zuzana Čaputová győzelmében nagyon fontos szerepet játszott az egyezség, amelyet Robert Mistríkkel kötött az államfőválasztás első fordulója előtt. Sikerült megegyezniük, hogy az esélytelenebbnek tartott jelölt visszalép az esélyesebb javára. Ezt szerettük volna mi is elérni. Persze, ugyanennyire fontos az is, hogy Čaputová valóban nagyon jó jelölt. 

Érdekes

Menyhárt József, az MKP elnöke

Bátran kijelenthetem, hogy a visszalépésünk Robert Mistríkkel nem volt öncélú, és örülök, hogy az összefogásunknak köszönhetően ilyen szép eredmény született. Úgy gondolom, hogy ehhez a dél-szlovákiai magyarok is nagy arányban hozzájárultak.

Érdekes

František Mikloško államfőjelölt

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok csalódott, ennél jobb eredményt vártam. A második fordulóval kapcsolatban elmondhatom, hogy Šefčovičot biztosan nem fogom támogatni. A Smer jelöltjének egyáltalán nem sikerült elnyernie a bizalmamat.

Érdekes

Andrej Kiska jelenlegi államfő

Elismerésem szeretném kifejezni Zuzana Čaputovának. Megmutatkozott, hogy az emberek valójában milyen Szlovákiát képzelnek el. Egy igazságos és tisztességes országot, és Zuzana a tökéletes személy arra, hogy kihúzza Szlovákiát a mostani válságból. Fontos, hogy a második fordulóban se maradjunk otthon, ugyanis az ország most helyes úton jár.

Érdekes

Juraj Blanár, Smer

Szlovákia lakosságának legalább 60 százaléka konzervatív beállítottságú, ők nem akarnak olyan államfőt, mint Zuzana Čaputová. A választások első fordulójában a pozsonyi lakosság adta a résztvevők legalább 60 százalékát, ezért a többi régiónak fel kellene zárkóznia. Pozsony nem egyenlő Szlovákiával.

Érdekes

Alojz Hlina, a KDH elnöke

Fel szeretném szólítani Mikloško urat, hogy többé ne jelöltesse magát sehol. Ahhoz, hogy valaki államfő lehessen, érzelmeket is ki kell váltania az emberekből. Elnézést az őszinteségért, de ő erre sajnos nem képes.

Érdekes

Ivan Štefunko, Progresszív Szlovákia

Bevallom őszintén, reménykedtem benne, hogy Zuzana Čaputová 40 százalék fölötti eredményt érhet el. Büszkék vagyunk erre az eredményre, de a továbbiakban is szerénynek és alázatosnak kell lennünk, hiszen az igazi harc csak most kezdődik.

Összeállította: Nagy Roland

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?