Szelfizni szabad, de a kitöltött szavazólapot tilos lefényképezni

szavazólap
Pozsony |

 A kitöltött szavazólappal való fényképezkedés gondot okozhat, figyelmeztetett Eduard Bárány, az Állami Választási Bizottság elnöke. Szelfit készíteni azonban szerinte nem tilos.

„Ha lefényképezem magamat, hogy a szavazóhelyiségben vagyok, rendben van. De ha elkezdem fotózni a szavazólapot, és főleg a kitöltött szavazólapot, azzal már a szavazás titkosságát veszélyeztetem. Senkinek sem lehetne a birtokában semmilyen bizonyíték arról, hogyan szavazott, erről szólnak az Alkotmánybíróság korábbi határozatai is” – hívta fel a figyelmet Bárány, hozzátéve, hogy korábban már szabtak ki büntetéseket efféle cselekedetekért.

Bárány abban nem lát semmi problémát, ha a szavazólap kitöltésére szolgáló fülkébe a szülőt a gyereke is elkíséri.

A szavazólapokat archiválják. Bárány elmondása szerint a szavazatok összeszámolása után visszateszik azokat a szavazóurnába, melyet aztán átadnak megőrzésre az adott településnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?