Kočner „dicsekedett” 
a gyilkosság tervével

Marián Kočner
Pozsony |

Jaroslav Haščák, a Penta pénzügyi befektetési csoport vezetője tagadja, hogy Ján Kuciak újságíró meggyilkolásáról SMS-ezett volna a gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marián Kočner, Smerhez köthető nagyvállalkozóval.

Haščák tegnap kiadott közleményében azt írja, soha nem kommunikált Marián Kočnerrel bármilyen személy fizikai likvidálásáról. Hozzátette, nem tudott arról, hogy az előzetes letartóztatásban levő nagyvállalkozó gyilkosságot tervezett volna, egyben visszautasítja, hogy személyét kapcsolatba hozzák a gyilkossági üggyel. 

A sajtóban megjelent SMS-ek valódiságát nem tudja megerősíteni, nem találta meg saját archívumában. A nyilatkozatban azt írja, Kočner gyakran küldött ismert embereknek a szóban forgó SMS-ekhez hasonló üzeneteket, azok tartalma azonban sokszor lényegtelen volt. Haščák nem gondolja úgy, hogy a Kočnerrel folytatott kommunikációja miatt a rendőrségen kellene jelentkeznie.

A meggyilkolt Martina Kušnírová édesanyjának, Zlatica Kušnírovának ügyvédje, Roman Kvasnica szerint Haščák magyarázata nem kielégítő. A jogász szerint a két nagyvállalkozó kommunikációja fontos információ az ügy felderítése szempontjából.

Sajtóértesülések szerint Kočner tavaly január 17-én, tehát valamivel több mint egy hónappal a Kuciak-gyilkosság előtt a következőket írta a Penta vezetőjének: „Egyébként egy fa...alap kicsinálásán dolgozom”. Erre a Penta vezetője így válaszolt: „Beszélünk róla, ha találkozunk”.

Marián Kočner ellen vádemelési javaslatot tett a gyilkossági ügyet felügyelő ügyész. A gyanú szerint ő rendelte meg Ján Kuciak tényfeltáró újságíró meggyilkolását, az elkövető azonban Kuciak jegyesét, Martina Kušnírovát is meggyilkolta. A nyomozás ezzel még nem zárult le, Kočnert a nyomozást felügyelő speciális ügyész szerint rövidesen kihallgatják a rendőrök. Nem sokkal a gyilkosságot követően Kočner már vallomást tett, akkor azért idézték be, mert Ku-ciak számos írásában foglalkozott a vállalkozó üzleti ügyeivel.

Az Új Szó kiadója a Penta Investments tulajdonában lévő News and Media Holding.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?