11 pontra elhúzhat üldözőjétől a DAC

DAC
Dunaszerdahely |

Vasárnap délután (15.00) a harmadik helyezett DAC a negyedik helyen álló rózsahegyieket fogadja a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának első fordulójában a felsőházban.

A DAC egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehetne az Európa-liga szereplés felé, mivel jelenleg 8 pont az előnye a rózsahegyiekkel szemben, ami 11-re nőhetne. 

A sárga-kékek közel két éve nem kaptak ki vasárnapi ellenfelüktől, az elmúlt hat egymás elleni meccsükből hármat megnyertek, háromszor pedig döntetlen született. Az aktuális szezonban augusztusban Dunaszerdahelyen 2:2-es remivel végződött a meccs, novemberben pedig idegenben 1:0-ra nyertek Peter Hyballa védencei, Vakoun Issouf Bayo szépségdíjas góljával.

A rózsahegyiek viszont jó formában várhatják a meccset, idén még nem kaptak gólt, és az alapszakasz 2019-ben játszott négy fordulójából kettőt megnyertek, kétszer pedig döntetleneztek. 

A DAC két vereséggel kezdte a tavaszt, ám a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték. „Elismerem, hogy rosszul indítottuk a szezon tavaszi felét, hiszen kétszer is vereséget szenvedtünk egymás után. Viszont ezt követően megmutattuk a gárda mentális erejét, és két győzelmet arattunk, amelyek visszahozták az önbizalmunkat” – nyilatkozta a hátvéd Eric Davis a klub hivatalos honlapjának. A magyar válogatott középpályás, Kalmár Zsolt is hangsúlyozta: „Nagyon fontos bajnoki előtt állunk, mert ha nyerünk, elhúzhatunk a rózsahegyiektől.”

Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője biztosan nem számíthat vasárnap Vida Kristopherre, aki az aranyosmaróti találkozón térdszalaghúzódást szenvedett, de a válogatott szünet után vélhetően újra bevethető lesz. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?