Ezek a világ legveszélyesebb városai

Tijuana

Az amerikai határhoz közel eső mexikói Tijuana volt a világ legveszélyesebb városa 2018-ban egy közbiztonsággal és bűnözéssel foglalkozó mexikói szervezet ranglistája szerint.

A Közbiztonsági és Bűnügyi Igazságszolgáltatási Civil Tanács nevű szervezet - amely minden évben rangsorolja a gyilkosságok gyakorisága alapján a világ legveszélyesebb városait -  jelentése szerint Tijuanában tavaly átlagban 138,2 gyilkosság jutott 100 ezer lakosra.

Az ugyancsak mexikói Acapulco városában 110,5 gyilkosság jutott minden 100 ezer lakosra, míg a venezuelai fővárosban, Caracasban 99,9 embert öltek meg százezerből. Összehasonlításul például Németországban 2015-ben 100 ezer lakosra 0,8 emberölés jutott a német statisztikai hivatal adatai szerint.

Három éven át, 2011 és 2014 között a világ legveszélyesebb városainak listájának első helyét a hondurasi San Pedro Sula foglalta el, de ott azóta a gyilkosságok száma mintegy 75 százalékkal csökkent.

A szervezet 2018-as jelentése szerint a világ tíz legveszélyesebb városa mind Dél-Amerikában található: öt Mexikóban, három Venezuelában, kettő pedig Brazíliában van. A világ 50 legveszélyesebb városát felvonultató listán a leggyakrabban Mexikó (15 várossal) és Brazília (14 várossal) szerepel.

A lista hivatalos statisztikákon, sajtó-adatbázisokon és statisztikai előrejelzéseken alapszik. Olyan városok kerülhetnek fel rá, amelyek nem háború sújtotta területen vannak, és több mint 300 ezer lakosúak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?