Második félidei fordulat Szapon

szapi focicsapat
Szap/Nagymegyer |

Győzelemmel rajtoltak a szap-csiliznyáradiak, akik a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának 16. fordulójában kétgólos hátrányból fordítottak, s 3:2 arányban győzték le a nagymegyerieket. 

A tavaszi idénynyitón jól kezdtek a termálosok: előbb a 13. percben az új szerzemény Vlk, majd tíz perc elteltével Kürti talált a vendéglátók kapujába. Ekkor kevesen gondoltak arra, hogy a végeken kullogó hazaiak a csallóközi régióderbi végén három ponttal gyarapítják gyűjteményüket. „Megjegyzem, a hivatalos kezdési időpont eltolódott, ugyanis problémák merültek fel az ISSF-rendszer üzemeltetésével kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy a késedelem okozhatta-e a mieink szétszórtságát, vagy pedig a rendszeresen ismétlődő gyatra koncentráció éreztette-e ismét negatív hatását, nem ismerem a választ. Tény, hogy már a meccs első negyedében vesztésre álltunk. Akciógólból szerzett vezetést, majd jogos büntetőből növelte előnyét soros ellenfelünk” – elevenítette fel lapunknak az első játékrész legfontosabb történéseit a vendéglátók klubtitkára, Miklós Ferenc szapi polgármester.


„Az első félidő végén elkönyveltem, hogy begyűjtjük a három pontot. Már-már azzal a gondolattal kacérkodtam, hogy hazamegyek, s ha a meccs végén felhívom a mieinket, s azok négy nullás sima győzelemről tájékoztatnak” – fogalmazott Pongrácz Dezső, a nagymegyeriek klubelnöke. 
A félidei pihenő után fordult a kocka. „Arról nincsenek információim, hogy mi történt az öltözőnkben, mit mondott edzőnk, Juraj Bolega védenceinek a szünetben. A lényeg az, hogy a folytatásban egy teljesen más felfogásban futballozó alakulatot láttunk. Erővel, akarattal felülmúltuk vetélytársunkat. Szépítettünk, egyenlítettünk, vezetést szereztünk. A fordulatban sokat nyomott a latban a kiválóra sikeredett téli felkészülésből kovácsolt jó erőnlét. A győzelem mentálisan nagy pluszt jelent a bennmaradásért küzdő kollektívánk, egyben pedig az új klubvezetésünk számára. Az sem mellékes, hogy a fiúk a mintegy 200 nézőt is megörvendeztették” – fogalmazott a tisztségviselő. 
„Tizenkilencen kezdtük a téli felkészülést, a tavaszi nyitányra azonban elfogytak játékosaink. Kilenc sérültünk és betegünk van, csikócsapattal utaztunk Szapra. A legidősebb futballistánk húsz esztendős volt, a cserepadon pedig három ifistánk ült. A második félidőben taktikát váltottak a hazaiak, erre mi rosszul reagáltunk. Belementünk a birokba. A párharcokban ötven kilós játékosaink esélytelenek voltak. Kezünkben volt a mérkőzés, melyen saját magunkat vertük meg” – vesézte ki a kudarcot Pongrácz Dezső. 


Tegyük hozzá, a nagymegyeriek télen két futballistát (Csicsay Sándor, Szabó Richárd) igazoltak le a szap-csiliznyáradiaktól, de egyikük sem állt csatasorba korábbi sikerei helyszínén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?