Ingyenes szemfenék vizsgálat

szem illusztráció
Érsekújvár |

A glaukóma világnapján ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben.

Pénteken 10-től 14 óráig várják a szemész orvosok az ingyenes szűrésre érkezőket a kórház földszinti csarnokába. A glaukóma, vagyis a zöld hályog a második leggyakoribb szembetegség, amely a negyven éven felüli lakosságot érinti a leginkább. A szakorvosok szerint a betegség elhanyagolása vaksághoz vezethet. Nem fájdalmas a szemfenék vizsgálata, ma már rutinkivizsgálásnak számít. A glaukóma világnapja alkalmából várják a népbetegségként is emlegetett zöld hályogban szenvedőket, és a veszélyeztetett pácienseket is. A szemorvosok megfelelő tanácsokkal látják el őket. A glaukómát általában szemcseppekkel kezelik, egy másik lehetséges módszer a lézeres kezelés, de szükség esetén sor kerülhet szemműtétre is.

A zöld hályognak több kísérő tünete van, ilyen a pulzáló szemfájdalom, a könnyezés, vagy a látás romlása, ezért ajánlatos komoly hangsúlyt fektetni a megelőzésre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?