Kiska részt vesz a cseh NATO-tagság évfordulójáról való megemlékezésen

Andrej Kiska
Pozsony |

Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök kedden (3. 12.) a magyar és a lengyel államfővel közösen vesz részt azon az ünnepségen, melyen a Cseh Köztársaság NATO-ba lépésének 20. évfordulójáról emlékeznek meg. Kiska beszédet fog mondani, és részt vesz azon a megbeszélésen is, melynek témája a V4-tagállamok NATO-tagságának jelentősége lesz. Erről Henrieta Hajtová, az elnöki hivatal sajtóosztályának munkatársa tájékoztatott hétfőn.

 

„A Cseh Köztársaság 1999-ben lépett be a NATO-ba Lengyelországgal és Magyarországgal közösen, a szövetségnek a vasfüggöny lehullása utáni, első bővítési hulláma keretében. Szlovákia idén emlékezik meg a NATO-ba lépésének 15. évfordulójáról” – emlékeztetett Hajtová.

A prágai várban tartott ünnepségen részt vesz a NATO főtitkárának helyettese, Rose Gottemoeller, Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter, a V4 külügy- és védelmi miniszterei, valamint további fontos vendégek is Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Magyarországról és az Egyesült Államokból.

Az ünnepségen jelen lesz Peter Gajdoš (SNS) védelmi miniszter, valamint Lukáš Parízek, a Kül- és Európai Ügyek Minisztériumának államtitkára is. Erről a külügyi tárca sajtóosztálya tájékoztatott hétfőn. Parízek a megemlékezés után találkozik Tomáš Petříček cseh külügyminiszterrel, illetve a csehországi szlovák egyesületek képviselőivel is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?