Weber találkozni akar Orbánnal a kizárás miatt, Budapestre utazna

weber
München |

Talán nem kell bocsánatot kérnie, csak „beismerő vallomást tennie”.

Budapesti találkozót kezdeményez Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Fidesz tagsága körüli vita kapcsán. 
A bajor politikus a Welt am Sonntagnak beszélt erről. Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke egyelőre nem kívánt nyilatkozni a tervezett megbeszélésről.
Weber azt mondta: Budapesten meg akarom próbálni világossá tenni számára, hogy az EPP-ből kifelé vezető úton jár.

Hozzátette, „nem egy Kelet és Nyugat közötti konfliktusról van szó vagy a migrációs politikáról, hanem arról, hogy milyen értékek határozzák meg az EPP-t és az EU-t”.

Weber három feltételt szabott korábban: hogy Orbán Viktor azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát, a második, hogy bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól. A harmadik feltétel az, hogy biztosítja a Soros György által támogatott Közép-európai Egyetem (CEU) megmaradását Budapesten, és az intézmény ismét ki tud adni amerikai diplomákat a magyar fővárosban.
    

    A lap értesülése szerint Webernek az EPP elnökének azóta írt levelében már nincs szó bocsánatkérésről, hanem  arról, hogy a tagpártok elvárják Orbán Viktortól, hogy elismerje, ártott az EPP-nek.

A több mint 70 jobbközép, konzervatív, kereszténydemokrata pártot összefogó EPP egy szóvivőjének pénteki tájékoztatása szerint 13-ben tagpárt kezdeményezte a Fidesz kizárását.

Az indítványokról a politikai közgyűlés tárgyal március 20-i ülésén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?