Csúcsidőben csak araszolnak az autók Pozsonyban

nivy
Pozsony |

A nagy fővárosi útlezárások harmadik hetében már megmutatkoztak a fennakadások. A reggeli és délutáni csúcsforgalomban 10–30 perces a várakozási idő, balesetek is lassították a haladást.

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere azt mondta, további megoldásokat készítenek elő, amelyekkel enyhíthetik a közlekedési fennakadásokat.
Február közepétől le van zárva a Kikötői híd alatti körforgalom, valamint a forgalmas Mlynské nivy utca. Az autósokat a Gagarin utcába terelték, ahol osztozniuk kell a sávokon az elsőbbséget élvező tömegközlekedési eszközökkel. A nagyszabású útlezárást követő első napokban meglepően nyugodt volt a helyzet a főváros útjain. Többen, közöttük a főpolgármester is, a gyér forgalmat a tavaszi szünettel indokolták. 

„Úgy tűnik, a Gagarin utca legkritikusabb szakaszain többé-kevésbé most is folyamatos a forgalom. A tömegközlekedés sokkal gyorsabb és többen utaznak a járatokon” – tájékoztatott a közösségi portálon Vallo. A főpolgármester ugyanakkor rámutatott arra is, hogy fokozatosan máshol merülnek fel problémák az útlezárás miatt. Azt is kifogásolta, hogy továbbra is sok olyan autót látni, melyben a sofőr egyedül utazik. Reggelente és délutánonként is telítettek a főbb útvonalak. A héten 10–30 perces volt a várakozási idő a csúcsforgalomban. Csúcsidőben jellemzően a Pozsony előtti falvakban is araszolnak az autók. A magisztrátus naponta figyeli a közlekedési helyzetet, a zvladneme.to honlapon továbbra is elérhető a közlekedési kamerák élőképe, és telefonon is lehet tájékoztatást kérni.

Vallo további lépéseket ígér a helyzet javítására. „Elfogadható feltételeket alakítunk ki azoknak, akik hajlandók ideiglenesen megváltoztatni közlekedési szokásaikat, hogy ezzel saját maguknak és másoknak is segítsenek” – fogalmazott a főpolgármester. A magisztrátus az útlezárások kezdetétől igyekszik arra motiválni a lakosokat, hogy személyautó helyett tömegközlekedési eszközzel utazzanak Pozsonyban. Gyűjtőparkolókat alakítottak ki a város szélén, és

március végéig nem kell jegyet lyukasztani a Vereknye városrészből Pozsonyba tartó autóbuszokon, trolikon,

amelyek saját sávban közlekedhetnek. Vallo azt ígérte, hamarosan számszerűsítik, hogyan alakult át a városi közlekedés az útlezárások miatt.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?