Bugár szerint nem várható együttműködés az MKP-val

Bugár-kampánygyűlés
Komárom |

Kedélyes hangulatban zajlott Bugár Béla köztársaságielnök-jelölti kampánygyűlése pénteken este Komáromban.

Főleg az idősebb korosztályból kikerült szimpatizánsai, valamint a Híd párt helyi és járási tisztségviselői, polgármesteri, képviselői megtöltötték a Tiszti Pavilon dísztermét.

A kötelező bemutatkozó kör – azaz miért indult az elnökválasztáson, mit szól a közvélemény-kutató intézetek legutóbbi felméréseihez, fontolgatja-e esetleg visszalépését bárki javára – után a közönség soraiban ülők kérdezhették a jelöltet, de provokatív kérdés, megjegyzés egy sem hangzott el. Volt, aki azzal kezdte mondandóját, hogy „maga okos politikus”, volt, aki csak háláját fejezte ki a párt által a kisnyugdíjasoknak, a rászorulóknak  nyújtott segítségért, és volt, aki a politikai stabilitás megtestesítőjeként magasztalta a pártelnököt.

Kérdezték Bugár Bélát Menyhárt József visszalépéséről, a nagyszarvai helyzetről, ahol néhány szlovák szülő iskolát szeretne nyitni, arról, szerinte fontos-e, hogy keresztyén legyen egy elnök, mi a véleménye a migránskérdésről, a politikai közhangulatról, és felmerült a pálinkatörvény is.

Menyhárt visszalépését, bár szavai szerint nem tisztje azt megítélni, azok cserbenhagyásának tartja, akik az adott jelölt számára összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat, bíztak benne és most bizonyára csalódottak. Főleg, hogy az MKP elnöke a magyar kérdés terítéken tartását jelölte meg indulása egyik fő indokaként. Ő maga semmiképpen nem lép vissza, nem azért indult. Kinyilvánította: a választás első körében mindenki bátran szavazzon a szíve szerint. Nem gondolja, hogy a közvélemény-kutatások eredményi alapján kellene dönteni, és azt sem, hogy ma Szlovákiában az lenne a legfontosabb kérdés, ki magyar és ki szlovák. Azt nem hitte, hogy Menyhárt majd az ő javára lép vissza, hiszen sem a megyei, sem az önkormányzati választásokon nem került közelebb egymáshoz a Híd és az MKP. Ebből pedig az következik, hogy a jövő évi parlamenti választásokon se várható együttműködés, a hirtelen összeborulás őszinteségében ugyanis nem hinnének a választók. A közeledést épp a megyei és önkormányzati választásokon kellett volna elkezdeni, de szerinte az MKP részéről erre nem volt fogadókészség.

A nagyszarvai ügy kapcsán egyrészt a somorjai városvezetést bírálta, akik kizárták az iskolakörzetből a környező falvakat, másrészt azokat a polgármestereket, önkormányzatokat, akik engedték a nagymértékű építkezéseket, nem gondolva arra, milyen problémákat hoz ez magával. A migránskérdést szerinte az „EU eltolta”, a megoldást a schengeni határok megerősítésében látja. A pálinkatörvény, amely bár enyhített pálinkafőzés szigorú szabályzatán, még nem a legmegfelelőbb, a pártelnök szerint is további könnyítésre szorul.

Mivel a komáromi kampánygyűlés épp nőnapra esett, a rendezvény végén egy-egy szál szegfűvel ajándékozták meg a hölgyeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?