Átlagosan 30%-kal nőhet a katonák fizetése

Peter Gajdoš
Pozsony |

A katonák fizetése átlagosan 30 százalékkal fog emelkedni, minden katona legalább havi 300 euróval többet fog keresni.

Ezt Peter Gajdoš (SNS) védelmi miniszter jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján, melyen Ján Hoľko, a Védelmi Minisztérium szolgáltató irodájának főtitkára is részt vett. Az intézkedés célja a katonai hivatás népszerűségének növelése.

„Teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy emelni kell a katonai hivatás vonzerejét, és versenyképesebbé kell válnunk a munkaerőpiacon. Az egyik legalapvetőbb intézkedés, melyet ennek érdekében meghozunk, a hivatásos katonák fizetésének jelentős emelése”

– fejtette ki a védelmi miniszter.

Gajdoš hozzátette: a tárca a béremelést lehetővé tevő törvénymódosítást áprilisban tervezi tárcaközi egyeztetésre bocsátani. A fizetésekre szánt keretösszeget 50 millió euróval kellene felemelni, de a minisztérium költségvetését nem kellene emiatt módosítani. A tárca már tárgyal ez ügyben a Pénzügyminisztériummal. Hoľko emlékeztetett: a béremelés összefügg a hadsereg korszerűsítésének hosszú távú tervével, melyet a kormány is jóváhagyott.
 

Az OĽaNO ellenzéki mozgalom a béremelést az SNS „olcsó populista húzásának” titulálta.

„A minisztérium nem tervezte koncepcionálisan a katonák béremelését. Az elmúlt három évben ugyanis az átláthatatlan bizniszeivel és a belső ellenség keresésével volt elfoglalva. Most hirtelen, a választások előtti évben elhúzzák a katonák előtt a mézesmadzagot nem rendszerszintű pótlékok formájában”

– mondta Jaroslav Naď (OĽaNO), hozzátéve: azzal ő is egyetért, hogy főleg az alacsonyabb rendfokozatú katonák nem keresnek eleget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?