Čaputová elégedett a kisebbségek jogállását szabályozó törvényekkel

zuzana čaputová
Dunaszerdahely |

A magyarlakta vidéken is támogatókat gyűjt Zuzana Čaputová köztársaságielnök-jelölt.

A Progresszív Szlovákia elnökjelöltjét vegyes társaság várta csütörtökön este Dunaszerdahelyen: fiatalok, idősek, szimpatizánsok és kételkedők egyaránt helyet foglaltak a teljesen megtelt teremben. A találkozón mesélt szakmai életéről. Elmondta: 6 évig dolgozott egy projekten, ami hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére irányult, küzdött a bazini hulladéklerakat ellen, tanácsaival segíttette Lucia Žitňanská igazságügy minisztert. Dolgozott a VIA IURIS szervezetben, aminek online petíciója is hozzásegített ahhoz. hogy a parlament eltörölje az eltörölhetetlennek hitt mečiari amnesztiákat.

A Progresszív Szlovákia elnökjelöltje kifejtette, elégedett a kisebbségeket jogállását szabályozó törvényekkel, és örül, hogy a politikusok hanyagolják az úgynevezett „magyar kártyát”.

A beszélgetésen a kisebbségek nyelvi jogai is terítékre kerültek. Čaputová erről elmondta, a jelenlegi állapotot kielégítőnek tartja. "A magyar kisebbség részéről nem tapasztalok nyomást a jelenlegi állapot megváltoztatására" - mondta a Progresszív Szlovákia jelöltje.

Lapunknak válaszolva Čaputová kijelentette, fontosnak tartja a magyarok lakta régiókat ezért is látogatott Dunaszerdahelyre, majd ezt követően még este tovább utazott Komáromba egy hasonló találkozóra.

Talán egyik szlovák államfőjelölt sem törekszik annyira a magyar szavazatok megszerzésére, mint Čaputová. A napokban elindítottak egy Facebook-kampányt is, amely során a felhasználók egy "Čaputovára szavazok" magyar nyelvű keretet tehetnek a profilképükre. (tl, czg)

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?