Jó hangulatban várják 
a rajtot a komáromiak

komáromi focisták
Komárom |

Szombaton kezdetét veszi a II. labdarúgóliga 2018/19-es évadjának tavaszi idénye. A komáromi KFC a negyedik helyről rajtol a tizenhatos mezőnyben, ismét alaposan felújított játékoskerettel. 

Az őszi keretből kilencen maradtak Komáromban, nyolcan távoztak, és a klub tíz új játékost igazolt a zajló évad második felére. 

Amikor a KFC felkészüléséről érdeklődtünk, Jozef Olejník vezetőedző így nyilatkozott: „A felkészülést január 14-én kezdtük, amikor szurkolóink jelenlétében az edzőpályán szép számban bemutatkoztak az új játékosok. A felkészülés első kéthetes blokkját az erőnléti állapot növelésére, a mozgáskészség és különböző játékkombinációk fejlesztésére szántuk. Ez alatt az intenzív két hét alatt következetesen figyeltük és Vincze István sportigazgató vezetésével értékeltük az érkező játékosok teljesítőképességét és teljesítményét.

A következő fázisban egyhetes összpontosításon vettünk részt a dunaszerdahelyi MOL Akadémia korszerű létesítményeiben, ahol kitűnő feltételek mellett érvényesíthettük az előző két hétben gyakoroltakat. Ezt a szakaszt edzőmérkőzéssel fejeztünk be Dunaszerdahelyen. Kilenc felkészülési meccset játszottunk, örömömre szolgál, hogy csapatunk mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtott.”

Amikor a felkészülési mérkőzések eredményeiről kérdeztük a vezetőedzőt, érdekes választ kaptunk. „Hangsúlyozni szeretném, hogy nem a számszerű eredményeket tartom fontosnak a felkészülésben. Nem vagyok elégedett, megelégedett meg egyáltalán nem. A célom mindig az, hogy addig javuljon a csapatom teljesítménye, amíg minden játékos azt nem játssza, amire képes, s amelyre már felkészült. S most is azt gondolom, hogy még van bennünk valami, amiért meg kell dolgoznunk, hogy felkészültségüket, elszántságunkat a pályán bizonyítsuk.”

Érdekes

KFC Komárno

Keret: Slávik, Leckéši–Antálek, Ondruš, Zemko, Kristóf, Mészáros, Nurkovics, Kollár, Mikeš, Kupec , Šimko, Lupčo, Krén, Ujlaky D., Ujlaky E., Pinte, Naumeka, Valach, Rymarenko, Steinhubel.
Érkezők: Kupec (Lengyelország), Šimko (Zvolen), Lupčo (Zvolen), Krén (Győr), Ujlaky D. (Ausztria), Ujlaky E. (Ausztria), Pinte (Szombathely) Naumeka (Győr) Valach (Németország), Rymarenko (DAC), Steinhubel (Nyitra) 
Távozók: Fronc (Slovan), Šurnovský (Nitra), Popovič (Sklalica), Duda (Csehország), Luzin (Veľké Ludince), Szikonya (Marcelová), Urjulahu.

A játékosok derűlátóan és lelkesen várják a rajtot, amely vasárnap lesz Pozsonyban a Petržalka ellen.

Domonkos Kristóf, a tehetséges támadó középpályás, színvonalas játékot, jó eredményt vár. „Szerintem az újjáépített csapat, vezetőedzőnkkel, Jozef Olejníkkal az élen, a felkészülésben mindent megtett azért, hogy jól szerepeljünk. Sok tehetséges játékos jött a KFC-be, akikkel rövid idő alatt ígéretesen összekovácsolódtunk. Ha mindegyikünk a képességei szerint és a teljesítőképessége szintjén fog játszani a tavaszi mérkőzéseken, jobb eredményt fogunk elérni, mint a feljutás utáni első szezonban.”

Mészáros András, a komáromiak gólerős csatára is jó érzéssel és optimistán várja a ligarajtot. „Én úgy érzem, becsületesen edzettünk, készültünk, csapatunk jó teljesítményre képes. Mindent megteszünk azért, hogy az egyre gyarapodó szurkolótáborunknak ne okozzunk csalódást.” 

Vincze István, a KFC sportigazgatója minőségi focit, jó szereplést vár a fiatal, tehetséges játékosokból álló csapattól: „Azt hiszem, hogy a feljutás óta kis, de határozott léptekkel haladunk előre. Jó csapatunk van, amely nemcsak a bajnoki pontokért küzd, hanem az emberek örömszerzéséért is lép pályára. Stratégiai célunk, hogy Komáromnak és a régiónak, a város múltjához és rangjához méltó, ütőképes futballcsapata legyen a jövőben.

Érdekes

INNEN FOLYTATJÁK

1. Pohronie    17    10    6    1    25:13    36
 2. Liptovský Mikuláš    17    10    3    4    34:21    33
 3. Skalica    17    10    3    4    29:16    33
 4. Komárno    17    9    3    5    28:17    30
 5. Poprad    17    9    3    5    37:27    30
 6. Petržalka    17    7    5    5    23:22    26
 7. Žilina B    17    7    2    8    32:37    23 
 8. Dubnica    17    6    4    7    33:26    22
 9. Šamorín    17    6    4    7    30:27    22
10. Inter Bratislava    17    7    1    9    26:32    22
11. Banská Bystrica    17    5    5    7    20:20    20
12. Prešov    17    5    4    8    21:19    19
13. ŠK Odeva Lipany    17    5    2    10    13:36    17
14. Bardejov    17    3    7    7    23:32    16
15. Lok. Košice    17    3    6    8    17:28    15
16. Trebišov    17    3    4    10    13:31    13

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?