Így épül az új Nivy autóbusz-pályaudvar

Nivy 1
Pozsony |

Február közepén lezárták a Mlynské Nivy utcát az autóbusz-pályaudvar építése miatt. Most személyautók helyett munkagépek járnak a szakaszon. A tervek szerint 2020-ra teljesen átalakul a városnegyed látképe.

Galéria

2017-ben nyitották meg az ideiglenes buszpályaudvart a Mlnyské Nivy utcában, ezután elkezdődött az új, modern állomás építése. Másfél éve már csak egy nagy lyuk volt az egykor lerobbant autóbusz-pályaudvar helyén. Tavaly láttak munkához az építkezési területen, azóta gyors tempóban dolgoznak a munkások a területen. Jelenleg a 125 méter magasra tervezett Nivy tower 24. emeletét építik. A toronyházban irodák és étterem is helyet kap. A földszinten és a föld alatt is intenzív munkák folynak. A torony alatt mélygarázs épül, mellette pedig az új autóbusz-pályaudvar. A kivitelező tervei szerint a föld alá telepítik az új állomást. A munkások a toronnyal párhuzamosan építik az üzletközpontot. A Mlynské Nivy utcába most nem hajthatnak be az autósok, helyettük munkagépek, teherautók és betonkeverők cirkálnak a szakaszon. Az út alatt fél éven belül földalatti körforgalom épül. A kivitelező, a HB Reavis vállalat tegnap a sajtó képviselőinek is bemutatta, hogy hogyan készül az új Nivy. A munkások a vaskonstrukción dolgoznak, fokozatosan behelyezik a torony üvegfalait.

A kivitelező szerint az épülő autóbusz-pályaudvar Európa egyik legnagyobb építkezése. Ha elkészül, naponta ötvenötezer ember fordul majd meg a hatalmas, zöldtetős komplexumban. A 30 ezer négyzetméter alapterületű autóbusz-pályaudvarról több mint 760 szlovákiai és külföldi állomásra lehet majd eljutni. Közel 1 millió négyzetméteren új üzletek, 30 ezer négyzetméteren irodák lesznek az együttesben, amelyben egy 3 ezer négyzetméter alapterületű piacot is nyitnak. A mélygarázsokban pedig 2 300 személygépkocsi fér el.  2020-tól végre 21. századi körülményeket nyújtanak majd az utasoknak az új autóbusz-pályaudvaron.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?