Másfél millió euró folklórra

f
Zselíz |

A kulturális minisztérium legújabb projektje révén 1,5 millió eurót fordít a hagyományos kultúra támogatására. 

A támogatásra hivatásos és amatőr népi együttesek illetve egyéni népművészek pályázhatnak. 

„A pályázó együttesek 60 000 euróig, a népművészek 5000 euróig igényelhetnek támogatást illetve ösztöndíjat. Az önköltség az elbírált összeg 5 százaléka. Több alprogramból lehet választani annak függvényében, hogy a támogatást igénylő szervezet hivatásos-e vagy amatőr. Az egyik alprogramba a népi mesterségek művelői jelentkezhetnek” – tájékoztatta lapunkat Brezovsky Andrea, az államtitkárság kabinetfőnöke. 

A Művészeti Alap (Fond na podporu umenia) új pályázati felhívásával és a hagyományos kultúra támogatási lehetőségeivel kapcsolatban Rigó Konrád kulturális államtitkár beszélgetőesteken tart részletes tájékoztatást az érdeklődőknek. Az első találkozót ma 17 órakor Zselízen a Magyar Házban (Schubert utca 26.) tartják. A következőt március 11-én 17 órakor Dunaszerdahelyen (Buena Coffee House, Bartók Béla sétány 5642/14A), március 12én Füleken a városi könyvtárban (Fő utca 14.), március 13-án Szepsiben (Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ, Fő utca 148/52) rendezik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?