Halottnak nyilvánított magyar nő igényelt útlevelet Hágában

útlevél
Hága |

Holtnak nyilvánított nő igényelt új útlevelet Magyarország hágai konzulátusán, ezért a Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága eljárást kezdeményezett a holtnak nyilvánításáról szóló végzés hatálytalanításáért - tájékoztatta a főügyészség az MTI-t csütörtökön.

 

Azt írták: a nő édesanyja 2008-ban kérte jelenleg 39 éves gyereke holtnak nyilvánítását a bíróságon. Az anya azzal érvelt, hogy az 1990-es évek végén csecsemőotthonban hagyott gyereke később ismeretlen helyre, feltehetően külföldre távozott, és azóta nem adott magáról életjelet. A bíróság a kérelmet megalapozottnak találta, ezért a nőt holtnak nyilvánította.

A holtnak nyilvánított nő 2018 októberében megjelent a hágai konzulátuson, hogy új útlevelet csináltasson. Azt mondta, 1998-ban távozott külföldre, azóta nem járt Magyarországon, nincs kapcsolata a családjával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?