A féltékenység megismerése 3 lépésben

g

Akkor vagyunk féltékenyek, amikor azt hisszük, alacsonyabb rendűként kezelnek bennünket más emberekhez képest. „Mással miért viselkedsz úgy, és velem miért másképp?” A következőkben három ötlettel segítünk a féltékenység megismerésében.

1. A féltékenység az önbizalomhiány jele. Mivel kevesebbnek érzem magam másoknál, nem bízom magamban. Másokat többnek, jobbnak képzelek, hiszen féltékeny vagyok. Titkon olyan szeretnék lenni, mint azok, akikre féltékenykedem. Több és jobb, mint ami most vagyok.

2. Az önbizalomhiány gyakran a megoldatlan nehézségeim miatt alakul ki. Titkon talán tudom is, hogy az élet által elém gördített kihívásokat inkább szőnyeg alá söpröm, mint szembenézzek velük. A dolgokat jobban szeretem megúszni, mint megoldani, így ritkán van alkalmam önmagamat elismerni.

3. Amikor a megoldás helyett a tétlenséget választom, joggal félhetek és lehetek féltékeny, mikor mások megelőznek. Önmagunkra is, másokra is sokszor a fejlődésért vagyunk büszkék. Az egyetlen megoldás tehát, ha féltékenység helyett elkezded felszámolni a szőnyeg alá söpört tennivalókat. Természetesen mint minden mást, ezt sem kötelező megtenned. Lerázhatod magadról a felelősséget, de ettől semmi nem fog megváltozni.

A teljes írás a VasárnapLélek mellékletben jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?