Két magyar is van a világ leggazdagabb emberei között

 Mészáros Lőrinc
Budapest |

A Forbes magazin kedden közzétett listája szerint már két magyar is van a világ dollár milliárdosainak listáján.

 

Csányi Sándor 1,1 milliárd dolláros vagyonával az 1941. helyen áll, míg Mészáros Lőrinc egymilliárd dollárral a 2057. a listán. Egy évvel korábban Csányi Sándor még egyedüli magyarként szerepelt a listán.

A Forbes szerint a világ leggazdagabb embere Jeff Bezos, az Amazon vezére 131 milliárd dollárral. A második Bill Gates, a Microsoft alapítója 96,5 milliárd dollárral, a harmadik pedig a sztárbefektető Warren Buffet, aki 82,5 milliárd dollár fölött rendelkezik.

Donald Trump elnök 51 hellyel lépett előre, de nem azért mert vagyona nőtt, hanem azért, mert másoké csökkent. Trumpnak változatlanul  3,1 milliárdja van, és ezzel a 715. a listán.

Jelenleg 2153 milliárdos van a világon, 55-el kevesebb, mint 2018-ban. Mióta a 2018-as listát publikálták 994 milliárdos lett szegényebb. A milliárdosok összvagyona 9,1 ezer milliárd dollárról 8,7 ezer milliárdra csökkent.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?