Dupláztak a nádszegi idősebb diákok

gyerek teremfoci
Galánta/Nádszeg |

A tavalyi kiíráshoz hasonlóan idén ismét nádszegi elsőség került a krónikába az idősebb diákok (U15) mezőnyében a Galántai Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, terembajnoki címért lezajlott torna tizennegyedik felvonásán.

A tavalyi kiíráshoz hasonlóan idén is nyolc csapat csatázott az elsőségért. Az U19-es korosztállyal ellentétben az összes résztvevő (Abrahám/Hoste, Matúškovo, Váhovce, Trstice, Dolné Saliby, Tomášikovo, Jelka, Veľké Úľany)) a területi bajnokságban szerepel. A csapatok körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért.

„A megmérettetés színvonalával elégedettek voltunk. A mezőny két legjobb csapata, a nádszegi és a nagyfödémesi már az első fordulóban lejátszotta a torna korai fináléját, a nádszegiek győzelme ugyanis tornaelsőséghez segítette a címvédőt. Az ifikhez hasonlóan két ízben büntetők döntöttek. A későbbi győztest egyébként éppen büntetőkkel verték meg a vágaiak” – hangzott Milan Horňáček, a területi futballszövetség sporttechnikai bizottsága elnökének gyorsmérlege.

„Sokat nyomott a latban, hogy játékosaink betartották a megbeszélt taktikát. Ennek a lényege az egész pályás letámadás volt. Már az ellenfél kapusát is igyekeztünk zavarni, hogy ne tudja a labdát pontosan játékba hozni. Nem törekedtünk nagyarányú győzelmekre. Mivel hét meccset játszottunk, két-három gól után cseréltünk. Edzőnk, Juhos Tibor a fiatalabbaknak, kisebbeknek is játéklehetőséget kínált. Őket azzal bíztuk meg, hogy kiiktassák a játékból a riválisok legjobbjait. Közben pihenhettek meghatározó egyéniségeink, akikre nagy szükségünk volt a legjobbak elleni párharcokon. Teljesítményünket minősíti, hogy rendes játékidőben veretlenek voltunk, hét párharcunkon mindössze négyszer rezdült a hálónk” – ecsetelte a sikerhez vezető út legfontosabb ismérveit Cserkó János, a nádszegiek csapatvezetője.

Érdekesnek találtuk, hogy ezúttal a tornaelső egyik futballistáját sem jutalmazták különdíjjal.

„Csapatmunka volt a javából, az összes játékosunk dicséretet érdemel. Természetesen nekünk is voltak meghatározó egyéniségeink. Például a védelemben tüsténkedő Kollárik Alex, aki öt góllal járult hozzá a sikerhez”– zárta mondandóját Cserkó János. Az első három helyezettet kupával, a legjobb kapust, mezőnyjátékost és a gólkirályt pedig különdíjjal jutalmazták a szervezők. 

Érdekes

Tornatények

A GALÁNTAI TERÜLETI SZÖVETSÉG XIV. TEREMBAJNOKSÁGA IDŐSEBB DIÁKOK KOROSZTÁLYBAN (U15), Galánta, körmérkőzések: Matúškovo–Abrahám/Hoste 1:2, Váhovce–Jelka 2:1, Dolné Saliby–Tomášikovo 0:4, Veľké Úľany–Trstice 1:2, Matúškovo–Váhovce 2:2 – büntetőkkel: 2:3, Jelka–Dol. Saliby 3:0, Tomášikovo–V. Úľany 0:1 Trstice–Abrahám/Hoste 2:0, Dol. Saliby–Matúškovo 2:3, V. Úľany–Jelka 3:2, Váhovce–Abrahám/ Hoste 5:0, Trstice–Tomášikovo 4:1, Matúškovo–V. Úľany 0:4, Váhovce–Dol. Saliby 5:1, Abrahám/Hoste–Tomášikovo 2:5, Jelka–Trstice 1:3, V. Úľany–Váhovce 2:1, D. Saliby–Abrahám/Hoste 1:2, Trstice–Matúškovo 3:0, Tomášikovo–Jelka 2:3, Dol. Saliby–V. Úľany 1:6, Váhovce–Trstice 0:0 – büntetőkkel: 1:0, Abrahám/Hoste–Jelka 0:6, Matúškovo–Tomášikovo 0:4, Trstice–Dol. Saliby 2:1, V. Úľany–Abrahám/Hoste 5:0, Tomášikovo–Váhovce 3:0, Jelka–Matúškovo 0:1. 
Végeredmény: 1. Trstice 19 (16:4), 2. Veľké Úľany 18 (22:6), 3. Váhovce 13 (15:9), 4. Tomášikovo 12 (19:10), 5. Jelka 9 (16:11), 6. Abrahám/Hoste 6 (6:25), 7. Matúškovo (4 (7:17), 8. Dolné Saliby 0 (6:25).
A tornagyőztes játékoskerete: Halász Ákos, Vörös Dávid, Bugár Márton, Kollárik Alex, Vontszemű Marco, Cserkó Gergely, Erdélyi Sámuel, Vígh Krisztián, Kiss Dániel, Horňák Jakab, Erdélyi Levente. 
Edző: Juhos Tibor, csapatvezető: Cserkó János.
Díjazottak – legjobb kapus: Rajcsányi Kristóf (nagyfödémesi); legjobb mezőnyjátékos: Rigó Adrián (jókai); legjobb góllövő: Oláh Ferenc (9 gól, vágai). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?