Vége a nagymegyeri provizóriumnak

nagymegyer testület
Nagymegyer |

Véget ért a pénzügyi provizórium Nagymegyeren, miután a tesület legutóbbi ülésén megszavazta a költségvetési tervet.

Eredetileg a januári ülésre tervezték a költségvetés megszavazását. Akkor azonban le kellett venni a programról, mivel a képviselők nem kapták meg időben a jóváhagyásra szánt tervezetet. A februári plénumra kiegyensúlyozott költségvetést terjesztett elő a pénzügyi részleg. A tervezet valamivel több mint nyolcmillió euró bevétellel és kb. ugyanannyi kiadással számol.

A képviselők azonban módosítási javaslatokat is előterjesztettek, amelyeket előre konzultáltak a polgármesterrel. Főleg a sportra és a kulturális aktivitásra szánt összegeket növelték, aminek eredményeképpen a sportra plusz 43 ezer eurót szavaztak meg, a kultúrára szánt összeget pedig 33 ezer euróval növelték. Csökkentették viszont a nem munkaviszonyban álló városi alkalmazottak béralapját 40 ezer euróval, az új épületek megépítésére szánt összegből 134 ezer eurót faragtak le, az épületek felújítására és korszerűsítésére szánt összegből több mint 60 ezer eurót, az új projektek előkészítésére szánt alapból pedig 17 ezer eurót vontak el.

Az ilyen módon átalakult költségvetési mérleg több mint 8 milliós bevételnél 300 ezer eurós megtakarítással számolhat. Ezt a többletet folyó kiadásokra vagy tőkebefektetéses kiadásokra is felhasználhatja a város. A felhasználásnál a képviselők vagy a polgármester javaslatai is segíthetnek, amennyiben ezeket a testület jóváhagyja.

„A költségvetésben vannak hiányosságok, amelyekkel a jövőben még foglalkozni kell, mert az utak karbantartására, valamint a város tisztán tartására szánt összeget valószínűleg emelni kell. Ezt viszont a többletből fedezni tudjuk” – jelentette ki Pongrácz Kálmán képviselő.

A városatyák egyúttal jóváhagyták a városi dotációkat is, amelyek néhány százeurós tételektől akár több ezer euróig terjednek. A termálfürdő például 68 ezer eurót kap, a helyi Csemadok szervezete 4000 eurót, a Pro Megere polgári társulás 1800 eurót, a különböző sportklubok és egyesületek pedig több mint 30 ezer eurós támogatásra számíthatnak a várostól. Dotációkra összesen 142 ezer eurót hagytak jóvá a városatyák. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?