Pihenés helyett a gyetvaiakkal csatáznak az érsekújvári hokisok

Zbořil

Pénteken (18.00) megkezdi a gyetvaiak elleni playoff-selejtezőt a Tipsport Ligában szereplő érsekújvári jégkorongcsapat.

„Lényegében most kezdődik a szezon.” Richard Ondrušek, az érsekújváriak saját nevelésű játékosa értékelt így a Tipsport Liga alapszakaszának utolsó mérkőzése után, amelyen csapata (a trencséniektől elszenvedett 3:0-s veresége miatt) „előbbre hozta” ezt a bizonyos második szezonkezdetet: egyhetes pihenő helyett a gyetvaiak elleni playoff-selejtező vár a zöld-fehérekre.

„Meglátjuk, jól jövünk-e ki belőle, az tény, hogy nem veszítjük el a meccsritmust. Nem biztos, hogy rosszul fog elsülni a dolog, de a másik esetben pihenhettünk volna, és rendesen rákészülhettünk volna a playoffra, amiért most tovább kell játszanunk” – vette számba a lehetőségeket lapunknak adott nyilatkozatában Peter Ordzovenský, az érsekújváriak védője. 

Ráadásul a műsor nagyon sűrű, az egyik fél három győzelméig tartó sorozata akár ötmeccsesre is nyúlhat, ebben az esetben hét nap alatt öt találkozót rendeznének. S egynapos szusszanás után már a „rendes” playoff fog kezdődni jövő szombaton. De vissza a pénteki mérkőzéshez.

„Nem szabad búsulnunk. A Detva nehéz ellenfél, főleg idegenben nehéz velük játszani” – jegyezte meg Michal Novák, az érsekújváriak hátvédje. Ennek ellénere a zöld-fehéreknek jól ment az idei alapszakaszban a közép-szlovákiaiak ellen, öt meccsből négyszer győztek (2:0, 3:1, 3:2, 3:2 hosszabbítás után), és csak egyszer szenvedtek vereséget (0:5). 

Érdekes

Magyar belharc a másik ágon

Az alapszakasz nagy részében a miskolciak versenyben voltak a top hatba kerülésért, az utolsó öt elvesztett meccsük miatt viszont lecsúsztak a nyolcadik helyre – épp a budapestiek elé, akikkel így egy párt alkotnak a playoff-selejtezőben (és akiktől 4:1-es összesítéssel kikaptak tavaly az Erste Liga fináléjában). Mindez azt jelenti, hogy mindenképp lesz magyar csapat a Tipsport Liga rájátszásában. Érdekesség, hogy az STV a playoff-selejtezőben a Nové Zámky–Detva párharc meccseit fogja adni, de ha ez a sorozat véget ér, és a DVTK–MAC küzdelme még tartani fog, akkor médiatörténeti eseményként a szlovák közszolgálati tévé két magyar hokicsapat találkozóját fogja élőben közvetíteni.

A Detva ugyanakkor minden teher nélkül játszhat, a szezon előtti hivatalos célkitűzést az utolsó hely, azaz az osztályozó elkerülésével már teljesítették.

„A playoff-selejtező számunkra siker. Az érsekújvári csapat a lehető legjobb ellenfél, akit kaphattunk. Teljesen reális sanszunk van a továbbjutásra – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Jozef Tibenský, a gyetvaiak támadója. – Egyszerű taktikával készülünk ellenük, sokat akarunk kapura lőni, a kapu elé tömörülni, hogy zavarjuk a hálóőrüket, és persze kemény, fizikai hokit játszani, ami nagy erősségünk.”

Róbert Ľupták, a Detva tulajdonosa pedig a nagy gyengéjük, tehetnénk hozzá. A botrányhős tisztségviselő (aki egyébként a szövetség végrehajtó bizottságának is tagja) a nyitraiak elleni tét nélküli meccsen ismét nem fért a bőrébe: helyszíni beszámolók szerint ittasan üvöltözött a vendégkispad fölött, és állítólag le is köpte némelyik nyitrai hokist...

A playoff-selejtezőben a csapatok megtartják az alapszakaszbeli helyezésük szerinti kiemelésüket: azaz ha az érsekújváriak (7.) jutnak tovább, akkor a zólyomiakkal (2.) találkoznak, ellenben a Detva (10.) továbbjutás esetén a besztercebányaiakkal (1.) játszana.

Érdekes

A playoff-selejtező műsora

Március 1., péntek, 18.00: Nové Zámky (7. az alapszakasz-ban)–Detva (10.), DVTK Jegesmedvék (8.)–MAC Budapest (9.) 
Március 2., szombat, 18.00: Nové Zámky–Detva, DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest
Március 4., hétfő, 18.00: Detva–Nové Zámky, MAC Buda-pest–DVTK Jegesmedvék
Március 5., kedd, 18.00: Detva–Nové Zámky, MAC Buda-pest–DVTK Jegesmedvék
Március 7., csütörtök, 18.00: Nové Zámky–Detva, DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest
A sorozatok az egyik fél három győzelméig tartanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?