Lajčák az Európa Tanács főtitkárával találkozott

Miroslav Lajčák
Pozsony |

Miroslav Lajčák külügyminiszter (a Smer-SD jelöltje) az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökeként az Európa Tanács Miniszteri Bizottságában mondott beszédet Strasbourgban – tájékoztatott a külügyminisztérium sajtóosztálya.

A Miniszteri Bizottság ülésén Lajčák ismertette, hogy Szlovákiának EBESZ-elnökként mik az elsődleges céljai. Lajčák szerint ezek a konfliktusmegelőzés, a biztonságos jövő és a többoldalú kapcsolatok biztosítása. Hangsúlyozta, hogy a szlovák elnökség elsősorban a konfliktusban közvetlenül érintett emberekre helyezi a hangsúlyt.

A miniszter az Európa Tanács tagországainak képviselőivel folytatott beszélgetés során szót ejtett az EBESZ-régió aktuális politikai helyzetéről, valamint az EBESZ és az Európa Tanács együttműködésének lehetőségéről is.

Lajčák Thorbjörn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával is tárgyalt az Európa Tanács és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének helyzetéről.

Az Európa Tanács ebben az évben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Ennek kapcsán a partnerek megállapodtak, hogy továbbra is az intézmény összeurópai jellegének megtartására fognak törekedni, hogy az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság védelme továbbra is a 47 tagország közel 840 millió lakosának a javát szolgálja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?