Másodszor mentett életet a két komáromi városi rendőr

életmentők
Komárom |

Šudák János és Petrík Dávid városi rendőrök szolgáltateljesítés közben két éven belül már másodszor mentettek életet: 2017 februárjában a jeges Dunából húztak ki egy öngyilkosjelöltet, ezúttal pedig megakadályozták, hogy a tűzeset áldozatává váljon egy hajléktalan.

A tűz kedden délelőtt a Béke utcai Želkov fémhulladék-felvásárló udvar szomszédságában, egy elhanyagolt területen keletkezett, ám a nagy szél miatt a lángok gyorsan átterjedtek a felvásárló udvarára is. „Amikor a helyszínre érkeztünk, még a tűzoltók előtt, az udvarra már be se lehetett menni a sűrűn gomolygó füsttől – mesélte a történteket lapunknak Šudák János. – Megkerülve a betonkerítéssel körbevett udvart jutottunk el arra a részre, ahonnan a tűz terjedt. Az elhanyagolt területen, amelynek vaskapujáról már rég leverték a lakatot, két betongarázs áll, ezekben hajléktalanok szoktak tanyázni. Az egyik garázs már ki is volt égve, és a másikhoz is nagyon közel voltak a lángok. Az ajtaja előtt matrac, ajtaja helyén egy pokróc volt, ami könnyen lángra kaphatott volna. Nem tudhattuk, van-e bent valaki, ezért kollégámmal bementünk, és egy alvó fiatalembert találtunk ott. Amikor felkeltettünk, azt se tudta, mi történt körülötte. Pedig akkor már mindenütt nagy volt a füst, ha nem találunk rá, és visszük ki őt, könnyen megfulladhatott volna.” Kérdésünkre, hogy ők maguk nem voltak-e veszélyben, Šudák János megjegyezte: nekik, rendőröknek kötelességük ilyen helyzetben is cselekedniük, hiszen erre esküdtek fel, ez a munkájuk. Ugyanígy tettek akkor is, amikor a jeges vízbe gázoltak, hogy kimentsék a Dunába ugrott férfit. „Minkét esetben jókor voltunk jó helyen” – hárította el a dicséretet Šudák János.

Tomáš Ženiš, a komáromi tűzoltóság bevetési vezetőjének tájékoztatása szerint a tüzet feltehetően gondatlanság okozta, a száraz aljnövényzet kapott lángra, innen terjedt át a és fémhulladék-felvásárló udvarra. A magas lángok és füst ellenére az anyagi kár nem jelentős, a felvásárló tulajdonosának mintegy 200 euró kára keletkezett, és veszélyes anyagok sem kerültek a levegőbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?