Bukarestben is nyert a Győr és csoportelső

Bukarest |

A Győri Audi ETO KC 27-25-re győzött a román CSM Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában, ezzel csoportja első helyéről jut a negyeddöntőbe.

A két csapat tizedik egymás elleni mérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett a nyolcadik magyar siker született.

CSM Bucuresti-Győri Audi ETO KC 25-27 (10-14)
a Győr gólszerzői: Groot 8, Kristiansen, Oftedal 4-4, Knedlikova, Tomori 3-3, Hansen, Pintea 2-2, Görbicz 1

A vendégek közül a norvég Nora Mörk és a francia Amandine Leynaud térd-, a brazil Eduarda Amorim boka-, Fodor Csenge pedig vállsérülés miatt hiányzott. A románok kulcsemberei közül Cristina Neagu és a norvég Amanda Kurtovic térd-, a montenegrói Majda Mehmedovic vakbélműtét után gyógyul, és a svéd Sabina Jacobsen sem játszhatott.
A győriek a 11. percben vezettek először, de mivel támadásban és védekezésben sem voltak kellően hatékonyak, eleinte nem tudták megőrizni az előnyüket. A bukarestiek a 21. percben két góllal jobban álltak, de Kari Aalvik Grimsbö kapus javuló teljesítménye, illetve az ETO egyre jobb védekezése miatt a szünetig többször már nem találtak be, a Győr pedig Tomori Zsuzsanna és Nycke Groot vezérletével egy 6-0-s sorozattal használta ki mindezt.
 

A hazaiak horvát kapusa, Jelena Grubisic a második félidő elején is remekül védett, csapattársai jól védekeztek, a címvédő viszont két alkalommal sem tudott élni az emberelőnnyel. Több mint 11 percig nem szerzett akciógólt a Győr, a CSM egy 5-0-s szériával egyenlített, de Groot és Veronica Kristiansen jóvoltából átlendültek a holtponton a vendégek.

A meccs végén előbb 25-21-re elléptek a győriek, majd két gólt faragott a hátrányából a román csapat, ám az ETO támadásban és védekezésben is magabiztosabb volt, így újabb sikerével biztosította, hogy a 2. csoport további eredményeitől függetlenül az első helyről jut a negyeddöntőbe.

A házigazdák legeredményesebb játékosa a montenegrói jobbszélső Jovanka Radicevic volt hat találattal.

A mostani idényben továbbra is veretlen Győr jövő szombaton a Ferencvárost fogadja a BL középdöntőjében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?