Majdnem 8 millió turista járt tavaly Prágában

prága
Prága |

A belváros lakói inkább már elköltöznek más városrészekbe.

Tavaly 7,9 millió turista látogatott el Prágába, 3,2 százalékkal, azaz 242 ezerrel több, mint 2017-ben.
A turisták közül 6,7 millió volt külföldi állampolgár, elsősorban németek (14 százalék), amerikaiak (7 százalék), britek és oroszok (6-6 százalék), valamint olaszok és kínaiak (5-5 százalék).

A kereskedelmi szálláshelyeken a turisták 18,3 millió éjszakát töltöttek el. A leghosszabb ideig az oroszok (4 nap), az olaszok (3 nap), valamint a kínaiak és a dél-koreaiak (2 nap) tartózkodnak a Moldva-parti metropolisban.

A nemzetközi konferencia-turizmus keretében tavaly 540 ezer külföldi látogatott el Prágába, 50 ezerrel több, mint 2017-ben.

Az önkormányzat szerint ugyan a turizmus hatalmas bevételt jelent Prágának, de számos negatív következménye is van, elsősorban a történelmi belvárosban. A nagyszámú szórakozóhely működése miatt súlyos probléma az éjszakai zaj, amelynek csökkentése a közelmúltban bevezetett úgynevezett éjszakai polgármester egyik legfontosabb feladata.

A problémák következtében a rendszerváltás óta eltelt 30 év alatt a történelmi belváros lakosainak száma 44,5 ezerről 29 ezerre csökkent. Az önkormányzat az utóbbi időben programokat dolgozott ki, melyek célja, hogy tehermentesítse a belvárost és a külföldi turisták egy részét a külvárosok felé vigye el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?