Az őszi helynél szeretne előbbre lépni a dunaszerdahelyi kézilabdacsapat

női kézilabda

Elrugaszkodnának jelenlegi helyükről a dél-szlovákiai csapatok a hétvégén rajtoló női I. kézilabdaliga tavaszi idényében. Mind a három táborban a javulás reményében vágnak neki a huszonkét meccses pontvadászat második felének.
 

Dobogóra az ötödik helyről


Hét győzelmével és négy vereségével, s megszerzett tizennégy pontjával az ötödik helyen telelt a dunaszerdahelyi VSK csapata. Ennél többre vágynak a Csallóközben. „Az előttünk álló négy együttessel idegenben játszottunk, s mindannyiszor vesztettünk az ősz folyamán. Tavasszal mindannyian hozzánk látogatnak, és szeretnénk visszavágni a vereségért – vázolta alaphelyzetüket Pirkler Szilvia, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője. – Vasárnap 17 órakor azonban Šuranyban kezdünk. Nagyon nehéz nyitány vár ránk. S bár vendéglátónk mögöttünk van a táblázaton, nála nem könnyű nyerni. Tavaly is kikaptunk. Nyílt csata lesz, s ígérhetem, mi mindent megteszünk a sikerért. Amúgy pedig tavasszal több pontra számítunk, mint amennyi ősszel összejött. A bajnokság végén a legjobb három közé várom csapatomat. Erősítünk kapus- és átlövői poszton, de neveket még nem árulok el, menet közben úgyis kiderül, kik jönnek hozzánk. A lényeg, hogy tavasszal több pontot akarunk az őszi tizennégynél.”


Nincs könnyű meccsük


Nem tetszik a nyolcadik hely a csallóközaranyosiaknak, de nagyon meg kell küzdeniük azért, ha feljebb akarnak lépni a táblázaton. „Nagyon nehéz tavasz vár ránk, mert az őszi mezőny első fele sorra hozzánk látogat. Velük szemben csak papírforma-borulással van esélyünk a pont(ok)ra. Nincs könnyű mecssünk, mind a 11 nagyon nehéz lesz – pillantott a várható idényre Pint János csallóközaranyosi klubelnök. – Ma este 18 órakor a szerediek jönnek a Kóczán Mór Sportcsarnokba. Szeretnénk visszavágni a fájó, kétgólos idegenbeli vereségért. Maximális erőbedobással készültünk a bajnokira, megnehezítenénk ellenfelünk, de főleg nehezen tartható gólgyárosuk, Dubajová dolgát. Tavasszal az első öt kérdésébe nem tudunk beleszólni, számunkra a hatodik-hetedik hely elérése a reális. Minél több pontot akarunk csenni a bajnoki élmezőny csapataitól.” Ami a játékosmozgást illeti: Dohnanec Evelin anyai örömök elé néz, Szabó Julianna szünetelteti pályafutását. Zakál Vivien sérülés, Tóth Mercédesz másfél éves kihagyás után tért vissza.


Látványos visszatérések


Kilencedik helyről vág neki a tavaszi idénynek a naszvadi-ímelyi Ferplast. Nyolc őszi pontjukat gyarapítanák Miskovics György védencei. „Több játékosunk visszatért, s ha kellőképpen sikerül beépülniük a csapatba, akkor eredményesebbek lehetünk, mint ősszel. Nagyon örülnénk, ha a hatodik hely közelében végeznénk – fogalmazott a vezetőedző, akinek új edzőtársa a kapus, Haris Lucia. – Bizakodással tölt el, hogy visszatérőink nagyon akarnak, reménykedem, hogy jobb tavaszunk lesz, mint amilyen őszünk volt. Sem előttünk, sem mögöttünk nincs nagy pontkülönbség a csapatok között, így tavasszal minden lehet. Ma 16.15-kor a pozsonyi Inter otthonában kezdünk. Nagyon nehéz csata vár ránk, de okoztunk mi már a fővárosban meglepetést. Ha lehet, ezúttal is pontokat vinnénk haza.” 
Télen csak Kiss Lucia távozott, visszatérők: Zachar Karin, Csontos Lilla, Kósa Nikolett, Gál Szabina, Molnár Borbála, Haris Lucia, Haris Sandra, Simonyics Ulrika és Monika Oršulíková.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?