Ráfáztak a fapadosok a csomagszabályra: több milliós bírságot kaptak

Wizzair

A csomagszabályzat átláthatatlansága miatt 3 millió euróra bírságolta a Ryanairt és egymillió euróra a Wizz Airt az olasz Antitrustitalia versenyjogi hatóság. Az indokolásban a hatóság azt írta, hogy a nagy kézipoggyászra vonatkozó új szabályok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tartalmaznak, mivel megtévesztik az utast, mert ennek ára már nincs beépítve az alap jegyárba. A hatóság szerint ugyanakkor ez a szerződés egyik alapját kellene, hogy jelentse.

Az Antitrustitalia azt írta: a gurulós kézipoggyász utaskabinban való elhelyezése minden utas alapvető joga és az utazás egyik alapvető kelléke, így plusz költségek nélkül biztosítani kell annak elhelyezését a kabinban. A szervezet sérelmezte, hogy a légitársaságok a kisméretű kézipoggyászokat engedik fel díjmentesen a fedélzetre, és azokat nem a lábtérben, hanem a nagy poggyászoknak kialakított fej feletti tárolókban helyezhetik el az utasok. A nagy méretű kézipoggyászért pedig - amely korábban díjtalan volt - pénzt kérnek.
 

Azzal, hogy a légitársaságok 5 és 25 euró közötti árat kérnek a nagy kézipoggyász felviteléért a hatóság szerint nem átlátható módon emelték meg a jegyek árát.
 

Az MTI megkereste az érintett légitársaságokat, reagálás egyelőre nem érkezett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?