A gazdatüntetések egyik szervezője feljelentést szándékozik tenni Matečná ellen

František Oravec
Pozsony |

František Oravec, az elégedetlen gazdák egyike rágalmazás miatt szándékozik büntetőfeljelentést tenni Gabriela Matečná (SNS) földművelésügyi miniszter ellen. Ezt csütörtökön jelentette ki újságírók előtt az elégedetlen gazdák, erdészek és geodéták tüntetésén. Hozzátette: a bírósági tárgyalásra, melyről a miniszter asszony szerdán (2. 20.) tett említést, tanúként idézték be.

 

Oravec elmondása szerint az ügyvédei már írják a keresetet a személyiségi jogok védelmével összefüggésben. Hangsúlyozta, hogy nem emeltek ellene vádat sem zsarolás, sem illegális fegyvertartás, sem robbanószerkezetek vásárlása miatt. „Mutassa be a miniszter asszony a vádiratot vagy az idézést. A tanúk vallomásai egyértelműen bizonyították, hogy František Oravec semmi ilyesmit nem rendelt meg” – mondta a gazda, hozzátéve: csütörtöktől nem tekinti miniszternek Matečnát. Megjegyezte, hogy fizeti a járulékokat az alkalmazottai után, és marhákat tart. Egyben rámutatott, hogy az Agrárkifizető Ügynökség régóta támogatási csalásokat tussol el.

Patrik Magdoško, a tüntetést szervező Mezőgazdászok Kezdeményezésének szóvivője elmondta: kikérte a bírósági határozatot abban az ügyben, melyről a földművelésügyi miniszter szintén beszélt tegnap, illetve fontolgatja, hogy jogi lépéseket tesz. Az ügyről szerda (2. 20.) este beszélt a pozsonyi tüntetés résztvevőivel is, akik a támogatásukról biztosították.

 

Matečná szerdán kijelentette: a tüntetés szervezői közül többen gazdáknak adják ki magukat, de valójában nem azok, mivel egyetlen négyzetméternyi termőföldet sem birtokolnak. „Ki kell jelentenem: nem értek egyet azzal, hogy olyan embereket legitimáljunk, akik gyilkossággal fenyegetőztek, illetve robbanószerkezeteket rendeltek mások kárára. Ezek az emberek nem a gazdákért jöttek tüntetni, hanem a saját személyes céljaikért és bizonyos tények elfedése végett” – figyelmeztetett.

Az elégedetlen gazdák, erdészek és geodéták kedden (2. 19.) érkeztek mezőgazdasági gépeiken Pozsonyba, hogy a problémáikról beszéljenek, és előterjesszék a követeléseiket. A tárgyalásra szerdán került sor a kormányhivatalban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?