Allegri: nagy csalódás az eredmény, de fordíthatunk

Massimiliano Allegri
Madrid |

Massimiliano Allegri, a Juventus edzője számára nagy csalódás, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén 2-0-ra kikaptak az Atlético Madrid vendégeként, de csapatát képesnek tartja a fordításra.

 

Az olasz szakember a mérkőzés után elmondta: kétgólos hátrányról nem lesz könnyű kiharcolni a továbbjutást, amit csak tökéletes teljesítménnyel érhetnek el. "Meg tudjuk csinálni, de hinnünk kell magunkban" - folytatta. Allegri elmondta: az Atlético a második félidőben "agresszívabb játékra" váltott, amivel meglepte őket. "Tudtuk, hogy nehéz az Atlético ellen, mert képes arra kényszeríteni az ellenfelét, hogy lassan és hibával játsszon. Ez a taktikájuk már nyolc éve" - nyilatkozta a spanyol riválisról Allegri.

A győztes együttes vezetőedzője, Diego Simeone azt emelte ki, hogy sikerült az Atléticóra jellemző stílusban futballozniuk, és bátorságot tanúsítottak a kezdőcsapat összeállításánál.

 

"Sérülésük után bátorság kellett Diego Costát és Kokét egy hónap elteltével ismét a kezdőbe jelölni, de megtettem" - mondta. Az argentin tréner hozzátette: tisztában voltak azzal, hogy a hosszú kihagyást követően egyikük sem lesz képes végigjátszani a mérkőzést, így viszont már a cseréikkel is előre tudtak készülni. A második félidő derekán a kispadról pályára lépő Morata, Lemar és Correa hármas véleménye szerint a csapattársakkal azonnal egy hullámhosszra kerülve "ragyogóan" játszott.

"Nagyszerűen érzem magam, ezek a játékosok jelentik az Atléticót. Ezek mi vagyunk, és ezen nem változtatunk. Ez a mi stílusunk" - nyilatkozta Simeone. Hozzátette: az elmúlt években sem volt könnyű megfelelni a saját magukkal szemben támasztott elvárásnak, de szerda este ismét sikerült így teljesíteniük.

A torinói visszavágót március 12-én rendezik, a madridi mérkőzésen kapott sárga lapja miatt a Juventusból Alex Sandro, az Atlético Madridból Diego Costa és Thomas eltiltott lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?