A túrázás a legjobb kardióedzés

Kocsis Tibor

Kocsis Tibor 2011-ben nyerte meg az X-Faktort, azóta pedig hatalmas változás történt nemcsak a karrierjében, hanem az életében is. Gyerekkorában kövér volt, 16 évesen nehezebb, mint most. Sportolni későn kezdett, s ennek megvolt a maga oka és az egészségi hátránya is. Ez őt akkor nem nagyon érdekelte, nyugis, otthonülő, zenehallgató srác volt, nehezen lehetett rávenni, hogy kimozduljon.

 

Tinikorában aztán zavarta, hogy csúfolták. Túlsúlya miatt egyre többször volt beteg, s ezt orvosolni kellett. Kamaszkora után kezdett a külsejével foglalkozni, de nem állandóan. Volt, amikor jobban odafigyelt magára, volt, amikor kevésbé. Igazából csak az elmúlt években vált a mozgás  élete részévé.

A legnagyobb problémát számára a kitartás jelenti. Nem egyszerű folyamatosan edzeni, amikor egyéb gondja is van. Mivel nagyon rendszertelen a munkája, nehéz időt szakítani a sportra. Ráadásul nem szeret korán kelni, így akkor kell edzenie, amikor egy kis szabadideje adódik. Rájött, hogy így is lehet, csak akarni kell.

Nem csak a testedzés az, amire a feltöltődéshez szüksége van. A túrázás a legjobb kardióedzés számára. Úgy gyalogol kilométereket, hogy meg sem kottyan neki. A természet közelsége a legjobb kikapcsolódás, egyébként is szeret egyedül lenni, amikor nincs telefon, sem táblagép, sem internet, csak a természet.

Felvilágosították, hogy a jó alak 70 százalékban a táplálkozástól, 30 százalékban pedig a mozgástól függ. Ezért maga szokott fõzni, állítólag nem is rosszul. Igyekszik egészséges ételeket készíteni. Csak az a baj, hogy vannak finom, de egészségtelen kaják, amelyeket idõnként megenged magának. (urbán)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?