Mások szerint élni

s

Valószínűleg sok ember parancsol megálljt, amikor vágyai beteljesítéséről dönt. Amikor szeretnénk megvalósítani elképzeléseinket, vagy csak egyszerűen életvezetésünkről döntünk, nem mindig tesszük szabadon. Van egy titkos mérce, amely látatlanul befolyásolja tetteinket. Ez a mérce mások véleménye.

Amikor kigondolunk valamit, először talán jó ötletnek tűnik. A következő pillanatban azonban minden megváltozhat. Elképzeljük, mit mondhatnak majd mások. Hogyan vélekedhet a szomszéd, a barátok vagy olyan, nálunk erősebbnek tűnő emberek, akik befolyásolják életszemléletünket.

Teljesen mindegy, mennyire felvilágosult emberekről van szó, legtöbbjük olykor mások elképzelt véleménye szerint dönt. Akár legalapvetőbb kérdésekben is azt mérlegeljük, mit mondanak majd mások. Egyesek, amikor autót, ruhát, telefont és még számtalan alapvető használati tárgyat vásárolnak, nem a saját igényeiket mérlegelik. Azt latolgatják, mit várnak el tőlük azok, akik véleménye sokkal fontosabb nekik a sajátjuknál. Így mások vélt vagy valódi elvárásait teljesítik ahelyett, hogy saját maguk elképzeléseit valósítanák meg.

Ugyanígy függenek egyesek a guruk tanításaitól. Meg akarnak felelni az eszméknek, s közben egyre többször elfelejtik önmagukat.

Saját elképzeléseink szerint élni nem egyenlő a lázadással. Dacból, erőszakkal mások nézetei ellen cselekedni egészen más. Ha magadat tartod tiszteletben, magadnak teszel jót vele.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?