Új vezetőséggel a régi kerékvágásban

Hodosi foci
Hodos |

Ősszel remekbe szabott eredményeket produkáltak, hét pont előnnyel veretlenül telelnek a tabella élén Straka Gábor edző által irányított hodosiak a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában. A nagy kiugrást követően azonban síri csend honolt a csallóközi sikercsapat háza táján… 

„Leálltam. Bokros teendőim, elfoglaltságom mellett már nem bírtam energiával az irányítást. Miért kellene nekem intézni a pálya csíkozását, a fűnyírást, a csapatok utaztatását? Nálunk (is) sok az okoskodó, akik a kocsmában, vagy a fészbukon értékelnek, bírálnak. Tudálékoskodás helyett inkább dolgozniuk, segíteniük kellene. Eltökéltem: amíg nem alakul egy tettre kész tisztségviselők alkotta vezetőség, a folytatást sem tervezzük. Összedugtuk a fejünket, tárgyaltunk, egyeztettünk, megállapodtunk. Az elnöki teendőket ifj. Kardos Aladár látja el, alelnöknek Orbán Pétert választottuk, Ifimenedzserként Vladislav Kmeť szervezi az utánpótlást, id. Bögi László pedig vezetőségi tagként közreműködik. Rajtuk kívül még id. Szabó Ferenc, Mészáros Alojz és Simon András vállal szerepet a szervezőmunkában. Sajnos, a vezetőségi tagok zömmel idősebbek, hatvan, hetven év körüliek” – ecsetelte a vezetőségváltást Balódi László, a focikedvelő faluvezető.


Megtudtuk, a Straka-legénység tavaszi idényre való felkészülése január 16-án rajtolt. „Négy edzés és egy előkészületi mérkőzés szerepel a heti menüben. Az edzések a dunaszerdahelyi műfüves (kis)pályán, a felkészülési mérkőzések pedig a dunaszerdahelyi MOL Akadémián zajlanak. Ami a távozókat illeti, Izsmán Nagyabonyban, Busánszky Légen, Moďoroši Martinban, Klempa Erik Bősön, Ágh Zoltán pedig Ausztriában folytatja pályafutását. A nádszegiekkel játékoscserében állapodtunk meg. Gólvágójuk, Viktor Kucseravij helyébe Olekszandr Pivent adtuk. Visszatért hozzánk korábbi hálóőrünk, Jaroslav Olejník. Varga Gergő ősszel a bősiek, Gálffy Adrián pedig a nagypakaiak mezét viselte. A rutinos Halák Szilárd a középpályán lehet a segítségünkre. A tavaszi idénykezdésig azonban még további játékosmozgásra is sor kerülhet. Előkészületi meccsen a Pannonhalma csapatát 5:0-ra vertük, a nagymagyariakat 6:0 arányban győztük le. Nincs nagyobb gond az edzéseken való részvétellel, de a náthalázjárvány bennünket sem kímélt meg” – ecsetelte a játékosmozgást, a felkészülés első heteit Straka Gábor. 


Ami az infrastrukturális fejlesztéseket illeti, a téli holt idényben befejezték a szociális helyiségek felújítását, minden igényt kielégítő öltözők várják a hodosi futballistákat. Vajon ráhajtanak-e a bajnoki címre? „Tudatosítanunk kell, hol vannak a határok. Ezen a szinten jól teljesíteni, csapatot működtetni anyagilag is igényes feladat. Az élről fordulunk, ennek ellenére az ambíciókról nem akarok beszélni. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk a felsőházban lehorgonyozni, dobogós helyen célba érni. Ami biztos: tavasszal is szeretnénk nívós focival kedveskedni szurkolóinknak, ellenfeleink tudtára adni, hogy a kis csallóközi település csapatára nagyon oda kell figyelni” – vázolta fel a kitűzött célokat Balódi László.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?