Rekordot döntött a skót whisky exportja

London |

Mennyiségben és értékben is csúcsot döntött a skót whisky exportja tavaly - áll a skót whiskygyártók szövetségének (SWA) közleményében, amely a brit vámhatóság adataira hivatkozik.

 

A skót whiskyből tavaly rekordmennyiséget, 1,28 milliárd - standardnak számító, 0,7 literes - üveget, vagy másképpen számítva 896 millió litert exportáltak, ami 3,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál.  

Az előző rekord 2011-ben született, 1,264 milliárd palackkal. 

A skót whisky tavalyi exportjából származó bevétel szintén történelmi csúcsra, 4,7 milliárd fontra emelkedett, ami 7,8 százalék múlta felül az egy évvel korábbit.

 

Kapcsolódó cikkünk

Az Egyesült Államokba exportált skót whisky értéke 1 milliárd font volt, először érte el egy ország ezt a szintet. Tavaly a  második helyen Franciaország állt 442 millió font eladott skót whiskyvel. A franciák ugyanakkor inkább az olcsóbb kategóriájú whiskyt vásárolták, így az ott eladott palackot száma több volt, 187,8 millió, míg az Egyesült Államokban 136,8 millió.

A kőolajat nem számítva tavaly a brit exportbevétel 1 százaléka származott a skót whisky eladásából.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?